Woninginspectie 2021-01-30T13:01:06+01:00

Bouwtechnische keuring

Woninginspectie

De staat van uw woning met een woninginspectie in beeld brengen. Het biedt zekerheid als u een huis gaat kopen zonder makelaar.

Woninginspecties zoals een aankoopkeuring, verkoopkeuring, opleveringskeuring of een bouwkundige keuring geschikt voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Kies de woninginspectie die bij u past en maak een afspraak. Een huis kopen zonder makelaar? Het kan, want het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen. Een groot voordeel is dat u veel invloed heeft op de onderhandelingen en geen courtage hoeft te betalen. Als u dit van plan bent, kunt u het beste een stappenplan maken om de procedure van A tot Z in beeld te brengen. Begin met een woninginspectie, want dit geeft u een stuk zekerheid over de conditie van uw nieuwe koopwoning. Kies op onze site de woninginspectie die bij uw situatie past.

Een eerste huis kopen

Gaat u uw eerste huis kopen? Is uw oog gevallen op een prachtig, oud herenhuis? U gaat een spannende tijd tegemoet, maar er komt ook veel op u af. Daarom is het goed om een stappenplan te maken. Houd rekening met extra kosten zoals, de notariskosten, overdrachtsbelasting en het laten uitvoeren van een woninginspectie. Een woninginspectie kunt u vergelijken met een bouwkeuring. U krijgt inzicht in de staat waarin de herenwoning verkeert.

Voor- en nadelen

Aan het kopen van een oud herenhuis zitten voor- en nadelen. Het heeft meer karakter dan dat u kiest voor een nieuwbouwwoning. Een oud huis vergt wel meer onderhoud. Ook kunnen er gebreken aanwezig zijn die tijdens een bezichtiging niet direct opvallen. Die gebreken komen bij een woninginspectie aan het licht. Ook alles wat onzichtbaar is achter die mooie historische muren, kan gedateerd zijn. Voordat u tot aankopen overgaat, kunt u altijd het beste een inspectie laten uitvoeren. Zo komt u na de koop niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Woninginspectie herenhuis

Of het nu om een oud herenhuis of een modern appartement, een woninginspectie behoedt u voor foute aankopen. Eenmaal gekocht, is de koop bijna niet terug te draaien of u moet ontbindende voorwaarden hebben opgesteld. Dan nog is het vaak moeilijk om de koop ongedaan te maken. Laat daarom altijd een woninginspectie doen voordat u met de prijsonderhandelingen begint. Als u dit aspect meeneemt in uw stappenplan, kunt u met een gerust een huis kopen, ook zonder makelaar. Natuurlijk heeft een verkoper een meldingsplicht, u als koper hebt een onderzoeksplicht.

Huis kopen zonder makelaar

Een koopwoning wordt steeds vaker zonder makelaar gekocht en verkocht. Dit om kosten te besparen, maar zowel kopende als verkopende partij vinden het ook prettig om direct contact met elkaar te hebben. Een goede checklist is natuurlijk een must, maar zeker de moeite waard gezien de mogelijke kostenbesparing en de bevrediging die het zelf verkopen geeft als de champagne wordt ontkurkt. Een huis kopen of verkopen zonder makelaar is de nieuwste trend, maar vergeet niet om een woninginspectie te laten uitvoeren. Het is één van de belangrijkste stappen om een huis te kopen. Kies op onze juiste site voor de inspectie die bij uw past!

Kosten woninginspectie

De kosten voor een woninginspectie uitgevoerd door Homekeur zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert Homekeur al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwkundige keuring uit. Heeft u vragen over de kosten? Bel tijdens kantooruren (ma–vr: 9:00–17:00) 085-0653675. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een bouwtechnische keuring inplannen!