Woning met rolluiken: voordelen en nadelen

  • Rolluiken voordelen

Een woning met rolluiken kopen komt in deze tijd vaker voor dan enkele tientallen jaren geleden. De rolluiken winnen aan populariteit, zeker nu ze te verkrijgen zijn in veel verschillende materialen en kleuren. Naast de vele voordelen kennen rolluiken ook nadelen. Gaat u een woning met rolluiken kopen? Dan raden we aan om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren waarbij ook de luiken onder de loep worden genomen.

Rolluiken inspecteren tijdens bouwtechnische keuring

Homekeur voert bouwtechnische keuringen uit. Gaat het om een woning met rolluiken? Dan worden ook deze aan een inspectie onderworpen. Er zijn veel verschillende soorten rolluiken. Zo zijn er de minst opvallende varianten, namelijk de inbouwrolluiken, maar we kennen ook de voorzetrolluiken. Vaak bevinden de rolluiken zich voor de reguliere gevelramen, maar deze zijn ook beschikbaar voor dakramen. De bediening is ook specifiek. Denk aan een schakelaar, een afstandsbediening of een lint. Moderne rolluiken worden steeds vaker via de smartphone bediend met behulp van Bluetooth. Homekeur inspecteert alle soorten rolluiken.

Wat zijn de voordelen van de rolluiken?

Rolluiken brengen aardig wat voordelen met zich mee. Woningen die ouder zijn dan 10 jaar kunnen tegen een laag btw-tarief van 6 procent worden voorzien van rolluiken, waardoor er 15 procent op de btw kan worden bespaard. De rolluiken voorkomen inkijk en hebben een inbraak vertragende werking.

In de winter zorgen de rolluiken voor extra behaaglijkheid, terwijl zij de ergste hitte in de zomer buiten de deur houden. Dit zorgt direct voor een goede energiebesparing. Omgevingsgeluiden worden gedempt en de rolluiken zorgen voor 100 procent verduistering. Hierdoor zijn ze ook ideaal voor mensen die bijvoorbeeld nachtdiensten werken en overdag moeten slapen. Doordat rolluiken tegenwoordig te verkrijgen zijn in tal van materialen, uitvoeringen en kleuren zijn ze makkelijk aan te passen op de uitstraling en stijl van de woning.

Wat zijn de nadelen van de rolluiken?

Rolluiken kunnen zeker ook nadelen met zich mee brengen, vooral als ze niet goed zijn gemonteerd. De luiken kunnen in dat geval zorgen voor zogenaamde koudebruggen. Het is daarom altijd beter om de rolluiken door een gespecialiseerd bedrijf te laten plaatsen. Wilt u elektrische rolluiken laten plaatsen en zijn er geen elektriciteitskabels beschikbaar? Dan moet er een flinke verbouwing plaatsvinden, waardoor de kosten hoog oplopen. Tot slot vindt niet iedereen de rolluiken mooi. Mensen die de rolluiken alleen gebruiken als zonwering kiezen dan ook vaak liever voor screens.

Wij inspecteren de rolluiken

Laat altijd een bouwtechnische keuring uitvoeren door een ervaren partij, zodat u zeker weet dat u niet te maken krijgt met onvoorziene uitgaven door gebreken. Homekeur voert graag de bouwtechnische keuring uit, waarbij wij ook de rolluiken inspecteren. Vraag direct online een bouwtechnische keuring door Homekeur aan.

2020-03-06T12:05:20+01:00