Woningkopers extra alert op isolatie

De isolatie van een woning is bepalend voor kosten waar u maandelijks mee te maken krijgt. Hoe slechter de woningisolatie, hoe hoger de energierekening. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer woningkopers extra goed kijken naar de isolatie van een woning. Helaas is het niet altijd goed te zien of een woning goed geïsoleerd is. Een bouwtechnische keuring kan voor u vaststellen hoe het gesteld is met de woningisolatie.

Woningisolatie in kaart brengen

Het spreekt voor zich dat u wilt weten hoe het gesteld is met de woningisolatie. U wilt uw maandlasten zo laag mogelijk houden. Een slecht geïsoleerde woning kan de energiekosten flink opdrijven. U kunt door Homekeur een bouwkundige keuring uit laten voeren, waarbij ook goed wordt gekeken naar de woningisolatie.

Na het uitvoeren van de bouwtechnische keuring ontvangt u van ons een rapport waarin u leest over de isolatie en andere belangrijke zaken. Zo heeft u een volledig inzicht in de bouwkundige staat van de woning én in de kosten die u moet maken om de staat te optimaliseren.

De woningisolatie zelf controleren

Natuurlijk kunt u zelf ook controleren of er isolatiemateriaal zichtbaar is. U kunt zelf bijvoorbeeld kijken naar de glascode om te zien in hoeverre de ruiten van de woning zijn geïsoleerd. In de kruipruimte van het huis kunt u ontdekken of er vloerisolatie aanwezig is.

Zijn er boorgaten aanwezig? Dan is er sprake van spouwmuurisolatie en dakisolatie kunt u zien door een dakpan omhoog te schuiven. Zichtbare isolatie betekent helaas niet dat de isolatie ook goed is. Een bouwtechnische keuring is daarom toch aan te raden.

Kijk naar het bouwjaar van het huis

Het bouwjaar van het huis kan u ook het één en ander vertellen over de isolatie. Zo zijn woningen die gebouwd zijn na het jaar 1991 in de meeste gevallen relatief goed geïsoleerd. Deze huizen zijn vaak van dubbele beglazing voorzien. Wel is het belangrijk om erop te letten dat er een glascode in het glas staat. Is dit niet het geval? Dan is er geen sprake van isolatie.

Woningen die tussen 1983 en 1991 gebouwd zijn, zijn van isolatie voorzien. Deze isolatie is van matige kwaliteit, dus dit is zeker iets om rekening mee te houden. Woningen die tussen 1976 en 1982 werden gebouwd zijn voorzien van spouwmuur- en dakisolatie van lage kwaliteit en woningen die vóór 1976 werden gebouwd zijn vaak niet geïsoleerd.

Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren

Door een bouwtechnische keuring uit te laten voeren, krijgt u zekerheid over de woning waarop u uw oog heeft laten vallen. Homekeur voert deze keuring graag vakkundig voor u uit. Hierbij stellen wij uiteraard ook een rapport op waarin u alle informatie met betrekking tot de isolatie van de woning kunt vinden. U kunt direct via onze website een afspraak maken voor de bouwtechnische keuring. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.

2020-12-21T17:19:28+01:00