Woning kopen met groendak: let op deze gebreken!

Steeds meer mensen hebben interesse in een groendak. We zien ze dan ook steeds vaker in ons land. Wilt u een woning kopen met een groendak? Dan levert dit u natuurlijk mooie voordelen op. Toch is het ook belangrijk om wel goed te letten op eventuele gebreken. Deze komen namelijk vaker voor bij een groendak. U kunt door Homekeur een bouwtechnische keuring uit laten voeren. Wij inspecteren hierbij ook het groendak. Als er gebreken aanwezig zijn, dan delen wij u deze mede. Zo weet u altijd zeker dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Steeds meer groendaken in Nederland

We zien steeds meer groendaken in ons land. Een groendak kan op een woning worden gerealiseerd, maar bijvoorbeeld ook op een schuur of een garage. Bij het realiseren van een groendak wordt er een laagje groen op het dak aangebracht. Dit laagje kan bestaan uit sedum, kruiden, gras of mos. Het is mogelijk om de laag relatief eenvoudig en beperkt te houden, maar we zien ook steeds vaker dat er flink wordt uitgepakt. In alle gevallen is het belangrijk om een groendak op gebreken te laten controleren wanneer u een woning met groendak wilt kopen.

Wat zijn de voordelen van een groendak?

Een groendak biedt diverse interessante voordelen. Zo zorgt het groendak voor een zuivering van de lucht en is het een goede keuze voor het klimaat. De waterafvoer wordt verbeterd en de levensduur van de dakbedekking neemt toe. Warmte wordt door een groendak geabsorbeerd. Dit betekent dat het in de zomer koeler blijft in de directe omgeving. In de winter blijft het juist warmer. Geluid wordt door een groendak geïsoleerd, wat natuurlijk ook prettig is. Tot slot wordt er vaak voor een groendak gekozen door de natuurlijke, mooie uitstraling.

Welke gebreken komen voor bij groendaken?

Een groendak biedt dus zeker mooie voordelen, maar we zien zeker ook wel nadelen en gebreken in de praktijk voorbij komen. Groendaken vragen om relatief veel onderhoud en het is wel belangrijk dat dit onderhoud daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Dit is nodig om het dak van hoge kwaliteit te houden en de voordelen in stand te houden. We zien in de praktijk ook vaker voorkomen dat een groendak op de verkeerde wijze is aangelegd of geïnstalleerd. Dit leidt meer dan eens tot lekkages. Het dak moet daarnaast ook sterk genoeg zijn om het extra gewicht van al het groen te dragen. Ook dit gaat vaker mis en in het slechtste geval kan het dak verzakken of zelfs instorten.

Laat het groendak altijd inspecteren

Een groendak is prachtig, als het goed onderhouden is. Het levert u fijne voordelen op. We begrijpen dan ook goed dat u een woning met groendak wilt kopen. Wel raden wij u hierbij altijd aan om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. U krijgt van deze keuring een duidelijk overzicht van alle bevindingen. Hierin treft u ook alle informatie over de staat van het groendak aan. In het bouwkundig rapport kunnen ook belangrijke adviezen worden gegeven of kan worden aangegeven welke gebreken er zijn en wat de mogelijke kosten zijn waar u rekening mee moet houden. Wij zorgen ervoor dat u alles heeft wat u nodig heeft voor een sterke onderhandelingspositie bij de aankoop van de woning. U kunt direct een afspraak bij ons maken. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

2021-04-10T12:28:40+01:00