Welke vloer past bij uw situatie?

U heeft een huis op het oog en laat vooraf een bouwtechnische keuring uitvoeren. Sommige dingen zijn misschien niet helemaal uw stijl in dit nieuwe huis. Een aspect dat veel kopers willen vernieuwen is de vloer. De bekendste vloeren zijn gemaakt van hout, tegels, laminaat of PVC. Elke vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke vloer past nu het beste bij uw situatie?

Laminaat en onderhoud

De laminaatvloer is erg bekend. Deze is relatief goedkoop, gemakkelijk schoon te houden en eenvoudig om te leggen. Laminaatvloeren zijn veelal voorzien van een kliksysteem om ze te kunnen leggen en te demonteren. Dit is dus geen moeilijke klus.

Met een vochtige doek en een laminaatreiniger kunt u een laminaatvloer onderhouden. Voor moppen, dweilen en vochtige ruimtes zijn laminaatvloeren minder geschikt. Laminaatvloeren zijn in verschillende prijs- en duurzaamheidscategorieën te koop.

Modern en handig: de PVC vloer

PVC vloeren lijken op het eerste gezicht op laminaatvloeren. Ook de PVC vloer is zeer eenvoudig te reinigen. Een belangrijk verschil tussen de PVC vloer en de laminaatvloer is dat de PVC vloer beter tegen vocht kan. U kunt een PVC vloer zelfs in uw badkamer plaatsen. PVC vloeren staan erom bekend nagenoeg onverslijtbaar te zijn. Daarnaast isoleren PVC vloeren geluid, ook zonder ondervloer.

Een PVC vloer is dunner dan een laminaatvloer en vraagt om een vlakke, gladde ondergrond. Vaak moet de ondergrond eerst geëgaliseerd worden. PVC vloeren zijn prijziger dan laminaatvloeren, maar bieden ook meer duurzaamheid. Een PVC vloer is een uitstekende warmtegeleider en populair in ruimtes met een vloerverwarming.

Stijlvolle en duurzame houten vloeren

Houten vloeren zijn stevig en staan bekend om hun natuurlijke uitstraling. Zowel in oudere als moderne woningen is een houten vloer een stijlvol element in het interieur.

Een houten vloer wordt meestal op drie manieren aangeboden: in lamelparket, massief houten parket of visgraat parket. Houten vloeren vragen wat meer onderhoud dan PVC – en laminaatvloeren (zoals schuren en in de was zetten), maar zijn erg duurzaam.

Bouwkundige keuring en keuze van de vloer

Naast uw eigen wensen, speelt ook het type woning dat u wilt kopen mee in de keuze van een vloer. De bouwkundige inspecteurs van Homekeur kunnen u een passend advies geven en nemen de tijd voor u. Tijdens een bouwtechnische keuring wordt de huidige staat van de woning in kaart gebracht en wordt duidelijk welke renovaties of vloeren geschikt zijn. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak met één van onze inspecteurs.

2020-01-24T15:43:27+01:00