Wel of geen bouwtechnische keuring? 2021-01-08T19:10:31+01:00

Bouwtechnische keuring

Wel of geen bouwtechnische keuring?

Gaat u een huis kopen en twijfelt u of u wel of geen bouwtechnische keuring moet aanvragen? Wij raden aan van wel, want een bouwtechnische keuring sluit risico’s uit. Bij een keuring wordt het hele huis goed onderzocht. De inspecteur bekijkt alles waar hij kan, zonder iets te slopen.

Geen bouwtechnische keuring laten uitvoeren voordat u een huis koopt, betekent dat u risico’s neemt. Er kunnen namelijk gebreken zijn die u niet direct kunt waarnemen. Ook als het huis goed in orde blijkt te zijn, heeft u uw geld nuttig besteed. U heeft dan betaald voor zekerheid. Maak vandaag nog een afspraak voor een bouwtechnische keuring. Wij hebben inspecteurs door het hele land, van Drenthe tot Friesland en van Groningen tot Flevoland.

Zekerheid met een bouwtechnische keuring

De vraag of u wel of geen bouwtechnische keuring moet laten uitvoeren is afhankelijk van hoeveel zekerheid u wilt. Wilt u het risico nemen dat u een huis komt met ernstige gebreken? Wij denken van niet. Ernstige gebreken kunnen hoge herstelkosten met zich meebrengen. Stel, u heeft een huis gekocht met een flinke daklekkage. U betaalt zo enkele honderden euro’s aan reparatiekosten. Wie pech heeft, koopt zonder bouwtechnische keuring een huis dat in toekomst nog veel geld zal gaan kosten.

Tegenwoordig kunnen we tot een bepaalde hoogte een stuk zekerheid kopen. Een bouwtechnische keuring biedt u extra bescherming, in die zin dat gebreken in het huis al snel aan het licht komen. Bepaalde aspecten van het huis worden onderzocht waar u zelf in eerste instantie niet aan denkt. Als u een huis koopt, wordt bijvoorbeeld vaak de fundering over het hoofd gezien.

Risico beperking

Een gebrek aan de fundering kan problemen opleveren, zoals een verzakking of scheuren in de gevel veroorzaken. Als u geen bouwtechnische keuring heeft laten uitvoeren en na de koop blijkt dat uw huis funderingsproblemen heeft, dan heeft u een probleem. U kunt proberen om de vorige eigenaar aansprakelijk te stellen voor verborgen gebreken. Echter, u moet wel kunnen aantonen dat de eigenaar hiervan op de hoogte was voor de verkoop. Dat is lastig. Kortom: met een bouwtechnische keuring kunt u risico’s beperken.

Besluit bouwtechnische keuring

Wanneer u een vermoeden heeft dat het huis bouwkundige gebreken heeft, dan is het een wijs besluit om wel een bouwtechnische keuring te laten doen. Op langere termijn kan u dit veel geld besparen. Daarnaast kunt u de uitkomsten meenemen in uw prijsonderhandelingen. Aarzel niet en geeft vandaag nog een opdracht. Wij zijn u graag van dienst.