Wat kost een bouwkundige keuring? 2021-02-02T05:42:55+01:00

Bouwtechnische keuring

Wat kost een bouwkundige keuring?

Bij aanschaf van uw nieuwe woning, zijn er allicht zaken waar je niet direct aan denkt bij het bezichtigen van de woning. Want, ook al lijkt het huis op het oog in perfecte staat, je wilt voorbereid zijn op onvoorziene werkzaamheden. En uiteraard het kostenplaatje wat hieraan hangt. Vaak wordt er dan ook bij aanschaf van een woning geadviseerd om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Maar, wat kost zo’n keuring eigenlijk? En waarom is het slim een inspecteur jouw potentiële nieuwe onderkomen te laten onderzoeken.

Om een eerlijk inzicht te geven in de kosten van een bouwkundige keuring, leggen we je graag uit wat hierbij komt kijken. Qua kosten, maar ook praktisch wat je hiervoor ontvangt.

Kies voor een bouwkundige keuring voor aanschaf

Bij Homekeur B.V.  voorzien we starters, gezinnen, maar ook ondernemers al jarenlang van de mogelijkheid een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. De reden hiervoor is heel simpel. Bij aanschaf van een nieuwe woning of bouwproject, wil je rekening houden met extra onderhoudskosten. Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn, maar het kan de beslissing voor om een woning aan te schaffen flink beïnvloeden.

Wanneer een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Mocht je de mogelijkheid hebben om zonder restricties en voorwaarden een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor de aanschaf van jouw mogelijke nieuwe woning, dan is dit de uitgelezen kans om kosten in te perken. Met sommige makelaars valt een overeenkomst te bespreken waarbij de bouwtechnische staat van een gebouw of woning de woonovereenkomst mag doorbreken. Erg slim als u voor aanschaf onzeker bent over de bouwtechnische staat, en zeker als u vermoedt essentiële onderdelen van de woning te moeten vervangen.

Het is dus aangeraden om voor de aanschaf al zo’n bouwkundig rapport te laten opstellen. Maar let er wel op. In de huidige huizenmarkt is het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring voordat je een bod uitbrengt vrijwel nooit mogelijk. Dit is voornamelijk het geval in de woningmarkt voor starters. Tijd en aanbod is namelijk schaars, waardoor er steeds vaker niet meer aan een bouwkundige keuring gedacht wordt. Dit geeft namelijk voor de verkoper een kleine kans dat de koop niet doorgaat. En er zijn genoeg kapers op de kust.

Gelukkig zijn er afspraken te maken met de makelaars en huisverkopers. Tegenwoordig nemen veel kopers ‘ontbindende voorwaarden’ op in het voorlopige koopcontract. Dit geeft je de kans de koop te ontbinden, bijvoorbeeld wegens een tegenvallende bouwkundige staat.

Op deze pagina hebben we verschillende scenario’s uitgewerkt waarbij het slim is om een bouwkundig rapport te laten opstellen.

Kosten bouwkundige keuring

Je weet nu wanneer het verstandig is om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Maar de vraag rest natuurlijk aan welke kosten je moet denken? Bij Homekeur B.V. kun je uitgaan van een bedrag van: €369,- inclusief BTW. Dit is een all-in bedrag waarbij je dus de kosten dekt van de inspectie en de uitwerking in een bouwkundig rapport. Meer weten over de precieze inhoud van het bouwkundig rapport?

Alles over een bouwkundig rapport

Voorwaarden kosten bouwkundige keuring

Houd er rekening mee dat we aan de prijs van €369,- inclusief BTW wel enige voorwaarden stellen.

  • De prijs van € 369,- voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring is voor woningen met een inhoud tot 1000m3.
  • Is de betreffende woning groter dan 1000m3? Dan rekenen we een meerprijs van € 25,- (incl. BTW) per 100m3.
  • Wij doen niet moeilijk over het annuleren van een opdracht. Als je de opdracht 24 uur van te voren annuleert (gerend op werkdagen) brengen wij geen kosten in rekening.
  • Annuleer je de opdracht op de dag van de afspraak? Dan zijn wij wel genoodzaakt de kosten volledig door te rekenen. Wel geven we bij een volgende opdracht een korting van € 100,-.
  • Het genoemde tarief is geldig voor één woning. Dus voor één huisnummer.
  • Een woning laten keuren op de Waddeneilanden? Dat is mogelijk. Wij rekenen daarvoor een meerprijs van € 150,-.
  • Verder zijn onze algemene voorwaarden van kracht. Je vindt deze via deze link.
  • We inspecteren daken en kruipruimte volgens de voorwaarden die worden gesteld in onze algemene voorwaarden (zie link hierboven). Uiteraard moet de inspecteur ter plaatse de situatie als veilig kunnen beoordelen.

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Zoals je op deze pagina heeft gelezen, heb je een bouwkundige keuring via Homekeur B.V. al vanaf €369,- inclusief BTW. Mocht je meer willen weten over onze keuringen, praktische informatie of de kosten van zo’n keuring. Neem dan gerust contact op met ons klantenteam. Wil je graag een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Vul dan ons aanvraagformulier in.