7 Voordelen van een bouwkundige keuring

Heeft u plannen om binnenkort een nieuwe woning te kopen? Een bouwkundige keuring is bijna altijd verplicht bij de financiering van een nieuwe woning. Daarnaast levert een bouwkundige inspectie u diverse voordelen op. Wij zetten ze overzichtelijk voor u op een rij.

1. U weet wat u koopt

Dankzij een keuring weet u wat u koopt en hoeft u niet bang te zijn voor verborgen gebreken. Daarmee koopt u als koper geen kat in de zak en wordt u dus ook niet achteraf met onverwacht hoge kosten geconfronteerd.

2. Handig bij onderhandelingen

Een bouwtechnisch rapport komt goed van pas bij de aankoop onderhandelingen. U staat namelijk steviger in uw schoenen dankzij een betrouwbaar fundament. Bij het maken van extra kosten biedt u uiteraard onder de vraagprijs.

3. Vertrouwen wekken bij de koper

Als verkoper kan een bouwkundige keuring vertrouwen kweken bij de koper. Eventueel kunt u een koper wijzen op de mogelijkheden om een woning in optimale staat te krijgen. Bovendien voldoet u hiermee als verkoper aan de wettelijke meldingsplicht.

4. Inzicht in huidige staat

Voor een VvE-beheerder geeft een bouwkundig rapport inzicht in de huidige status van een pand en is het gemakkelijker om een beleidsplan voor de toekomst te schrijven. Daarop kan uiteraard de begroting worden gebaseerd.

5. Een keuring biedt zekerheid

Een bouwkundige keuring biedt te allen tijde zekerheid. Het heeft vertrouwen en versnelt daarnaast het verkoopproces.

6. Inzicht in extra kosten

Extra kosten zijn nooit leuk bij de aankoop van een woning. Gelukkig geeft een rapport u inzage over de extra kosten die een eventuele verbouwing of verbetering met zich meebrengt.

7. Financieel overzicht

Een bouwkundig rapport geeft inzage in kosten die komen kijken bij een verbouwing. U kunt er bij de financiering van een woning rekening mee houden.

Staat u op het punt een woning te kopen of wilt u als verkoper duidelijkheid inzake de staat van uw woning of appartement? Vraag direct een bouwtechnische keuring aan bij Homekeur en voorkom vervelende verrassingen in de toekomst.

2022-10-27T15:46:44+01:00