Voorbehoud bouwtechnische keuring 2021-01-08T19:07:40+01:00

Bouwtechnische keuring

Uw eerste huis kopen? Doe een bod onder voorbehoud van een bouwkundige keuring!

Uw eerste huis kopen is spannend. Waarschijnlijk heeft u al een aantal bezichtigingen achter de rug en eindelijk uw droomhuis gevonden. Voordat u een openingsbod doet, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het kan zijn dat het huis gebreken heeft. Hoe ernstig die gebreken zijn, kan vastgesteld worden door middel van een bouwkundige keuring.

Een voorbehoud bouwkundige keuring kan u nu en in toekomst veel geld besparen. U kunt rustig een bod doen, maar wij adviseren dit om te doen onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring. Het is een voorzorgsmaatregel waarmee u risico’s kunt verminderen. De periode tussen het bieden en de definitieve koop kunt u gebruiken om een afspraak te maken met een bouwkundig inspecteur. Wij helpen u vlot en professioneel. Wij zijn actief in het hele land, van Groningen tot Noord-Brabant en van Noord-Holland tot Overijssel. Neemt u maar eens contact met ons op of plaats direct een opdracht.

Koopovereenkomst onder voorbehoud van bouwtechnische keuring

Soms gaan prijsonderhandelingen razendsnel. Zeker als het huis dat u wilt kopen meerdere potentiële kopers heeft. Er zijn dus kapers op de kust. U kunt dan een koopovereenkomst tekenen onder voorbehoud van bouwtechnische keuring. Het is een ontbindende voorwaarde waardoor u na een bouwtechnische keuring alsnog van de koop kunt afzien. Het is wel belangrijk om deze ontbindende voorwaarde goed te formuleren om misverstanden te voorkomen. Een notaris kan u daarbij van dienst zijn, want als u uw eerste huis gaat kopen kunt u niet voorzichtig genoeg zijn.

Mogelijkheden

Als het huis dat u wilt kopen al langer op de huizenmarkt te koop wordt aangeboden, kunt u ook beslissen om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren voordat u een bod doet. Met de conclusies uit het keuringsrapport hebt u immers goede argumenten in handen voor de prijsonderhandeling. Vraag voordat u ons opdracht geeft voor een bouwtechnische keuring wel eerst toestemming aan de verkoper. Hij is immers eigenaar van het huis. Zonder toestemming van de verkoper kan er geen keuring plaatsvinden.

  • U koopt een woning onder voorbehoud van een bouwkundige keuring of onder voorbehoud bouwtechnische keuring.
  • Gebruikelijk is om in de ontbindende voorwaarde een bedrag op te nemen waar u maximaal mee geconfronteerd wilt worden als direct noodzakelijke kosten. Overstijgen de direct noodzakelijke kosten het bedrag wat is genoemd in de ontbindende voorwaarden, dan mag de koop worden ontbonden.

Voorbehoud bouwkundige keuring

Een bouwtechnische keuring geeft een goed en betrouwbaar beeld van de bouwkundige staat van het huis. Achterstallig onderhoud en/of gebreken worden in kaart gebracht met de daarbij behorende herstelkosten. Bent u op zoek naar een partij die een bouwkundige keuring voor u kan verzorgen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij ons brede landelijke netwerk in onder meer Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg kunnen wij u altijd van dienst zijn.

Voorbehoud bouwkundige keuring 

Een voorbehoud bouwkundige keuring betekend zoveel als dat u na de bouwkundige opname en ontvangst van de rapportage opnieuw mag onderhandelen over uw koopprijs of zelfs de koop mag ontbinden. Uiteraard alleen als de rapportage de ontbindende voorwaarden overstijgen.