Voor of na het bieden een bouwkundige keuring laten doen?

U heeft een prachtige woning op het oog en u wilt graag een bod uitbrengen. Is het dan verstandig om eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren of brengt u eerst een bod uit en laat u deze keuring daarna pas uitvoeren? Voor veel mensen is het onduidelijk wanneer nu precies het juiste moment is om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Homekeur staat natuurlijk voor u klaar om deze keuring professioneel voor u uit te voeren. Wij vertellen u graag meer over wanneer u de bouwkundige keuring uit kunt laten voeren.

Een bouwtechnische keuring is altijd belangrijk

Mensen vragen zich niet alleen vaak af wanneer een bouwtechnische keuring het best wordt uitgevoerd. Vaak vraagt men zich ook af of deze keuring wel echt noodzakelijk is. Zo wordt wel eens gedacht dat het niet nodig is wanneer het om een nieuwbouwhuis of een relatief jonge woning gaat. Niets is minder waar. Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is altijd belangrijk. Zelfs in, bijvoorbeeld, nieuwbouwwoningen kunnen gebreken zitten die tijdens de bouw niet zijn opgemerkt. Als wij een bouwtechnische keuring voor u uitvoeren, dan stellen wij een duidelijk bouwkundig rapport voor u op, zodat u optimaal inzicht heeft in de staat van de woning.

Eerst een bouwtechnische  keuring, dan een bod doen

Kijken we naar de ideale situatie, dan is het altijd beter om eerst een bouwtechnische keuring uit te laten voeren voordat u een bod op de woning doet. Het is namelijk zo dat de woning gebreken kan hebben die op het eerste oog niet zichtbaar zijn. Deze gebreken kunnen wel voor hoge kosten zorgen, waardoor u uw bod wellicht wilt verlagen of misschien wel helemaal geen bod meer wilt doen. Na een technische keuring weet u precies hoe de woning eraan toe is en kunt u uw bod hierop aanpassen.

Een bouwkundige keuring in de onderhandelfase

In bepaalde gevallen duurt de onderhandelfase maar kort, terwijl deze fase in andere situaties vrij veel tijd in beslag kan nemen. Het is mogelijk om in de onderhandelfase een bouwkundige keuring uit te laten voeren. In dit geval vallen de keuring en het onderhandelen dus binnen dezelfde periode. Deze situatie is mogelijk, maar niet ideaal. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er vaak meer bieders in de onderhandelfase aanwezig zijn. U weet dus nog niet zeker dat u de woning kunt kopen.

Eerst kopen en dan een bouwtechnische keuring

De woningmarkt is krap en dat betekent dat u soms snel moet beslissen als u een woning wilt kopen. Hierdoor kan het ook zo zijn dat er pas ruimte is voor een bouwtechnische keuring wanneer u het koopcontract al heeft getekend. Het is dan aan te raden om de bouwtechnische keuring in ontbindende voorwaarden op te nemen. Komen er vervelende, dure gebreken aan het licht? Dan heeft u daarmee het recht om alsnog van de koop af te zien.

Wij voeren de bouwtechnische keuring voor u uit

Bij aankoop van een woning is het altijd aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Ook wanneer de woning er perfect uitziet en nog relatief jong is, kunnen er toch gebreken aanwezig zijn die hoge kosten met zich meebrengen. Voorkom dit door een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Wij doen dit graag voor u. U kunt direct een afspraak bij ons maken. Wilt u eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.

2023-03-08T08:36:33+01:00