Vloer beschadigd? Krassen repareren doet u zo!

Een houten vloer is erg mooi en veel mensen hebben daar dan ook bewust voor gekozen. Maar een houten vloer kan ook kwetsbaar zijn en het is natuurlijk wel de bedoeling om gewoon te leven in uw woning. Het dragen van hoge hakken, het schuiven met meubels en ook het spelen van de kinderen kan tot beschadigingen leiden. Een complete vloer vervangen is vaak geen optie. Vaak kunt u een beschadigde vloer echter gewoon zelf repareren.

Oppervlakkige krasjes herstellen

Dit is vaak slechts een kwestie van de kleur herstellen. Maak de kras goed schoon en daarna droog. Kleur de kras bij met een stift of een krijtje, totdat er geen kleurverschil meer zichtbaar is met de rest van de vloer. Daarna brengt u een laagje olie of vernis aan. Goed laten drogen en dan ziet het er weer perfect uit.

Diepe krassen of beschadigingen

Met alleen het aanpassen van de kleur redt u het niet bij ernstiger beschadigingen. Maar hiervoor zijn er diverse doe-het-zelf-producten te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een speciale was of aan houtvulmiddel.

Ga als volgt te werk:
  • Maak de beschadigde vloer goed schoon en verwijder eventuele losse houtdeeltjes en splinters. Laat daarna de vloer weer goed drogen.
  • Maak het reparatiemateriaal klaar volgens de gebruiksaanwijzingen en controleer de kleur nog eens goed. Breng daarna het materiaal aan en verwijder eventuele testen met een spatel
  • Laat het goed drogen en werk het dan volgens de instructie af. Breng eventueel olie of vernis aan voor een mooi resultaat.

viltjes onder stoelen

Wees zuinig op uw mooie vloer

Al lijkt repareren soms kinderspel, toch kunt u beter voorkomen dat het nodig is. Dat kan vaak met een aantal eenvoudige maatregelen.

  • Gebruik viltjes voor uw meubels zodat er geen krassen ontstaan bij het schuiven.
  • Draag geen schoenen met scherpe hoge hakken op de vloer
  • Geef de kinderen een speciale speeldeken. Dit voorkomt beschadigingen en ze hebben er vaak ook nog extra plezier van.

Bouwtechnische keuring

Hopelijk hebben wij u kunnen helpen met deze tips voor uw houten of laminaat vloer. Ook op het gebied van een bouwtechnische keuring staan wij graag voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op en vraag een inspectie aan. Wij zien graag wat we voor u kunnen betekenen.

2020-01-24T15:53:16+01:00