Deze verzekeringen moet u hebben als huiseigenaar

Het vinden van een geschikte woning is best een uitdaging. U dient rekening te houden met allerlei factoren, zoals de locatie, de prijs en het woonoppervlakte. Des te fijner het gevoel wanneer u uiteindelijk uw droomhuis heeft gevonden! Dit betekent dat u allerlei nieuwe spullen voor uw interieur mag gaan uitkiezen. Deze nieuwe spullen moeten natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Zodoende hebben wij een aantal woonverzekeringen op een rij gezet die u als huiseigenaar niet mag vergeten.

Drie belangrijke verzekeringen

Het kopen van een woning is een zeer belangrijke beslissing. Misschien is het zelfs de grootste aankoop in uw leven. In dat geval wilt u natuurlijk zoveel mogelijk zekerheid. Dit geldt met name voor de volgende drie verzekeringen:

  • Inboedelverzekering
  • Opstalverzekering
  • Overlijdensrisicoverzekering

Het belang van een opstalverzekering

Een opstalverzekering zorgt ervoor dat u bij eventuele schade aan de woning niet voor hoge kosten komt te staan. Het gaat hierbij zowel om de woning als onroerende goederen in huis. Denk bijvoorbeeld aan schuttingen, zonnepanelen, leidingen, schuurtjes en de centrale verwarming. In uw polis kunt u precies terugvinden wat uw verzekeraar vergoedt.

Inboedelverzekering

Minstens zo belangrijk als de opstalverzekering is de inboedelverzekering. Daarmee zijn alle spullen van waarde in uw woning beschermd tegen diefstal of brand. Denk bijvoorbeeld aan laptops, dvd’s, sieraden en smartphones. Deze spullen zijn vaak niet zomaar te vervangen, maar een inboedelverzekering denkt wel eventuele schade bij een overstroming, diefstal, storm, brand of blikseminslag.

Misschien heb je kinderen of huisdieren die zich soms wild gedragen. In dat geval is een complete inboedelverzekering een goed idee, aangezien het ook de schade die uzelf of een gezinslid toebrengt aan spullen in huis dekt.

Verplichte overlijdensrisicoverzekering

Tenslotte is er de overlijdensrisicoverzekering. Sommige hypotheekverstrekkers stellen dit zelfs verplicht, aangezien er altijd iets met u of uw partner kan gebeuren. Wanneer u voor een bepaalde datum overlijdt keert een overlijdensrisicoverzekering een afgesproken bedrag uit. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden de hypotheek (deels) aflossen, waardoor ze alsnog in de woning kunnen blijven wonen.

Bouwkundige inspectie

Misschien overweegt u om een woning te kopen. Vraag in dat geval een bouwtechnische keuring aan bij Homekeur. Dit heeft u vaak nodig bij het kopen van een woning. Na de inspectie ontvangt u als koper een rapport waarin de huidige staat van het huis staat beschreven. Ook wordt duidelijk waar in de woning nog onderhoud moet plaatsvinden. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

2020-01-24T15:26:43+01:00