Verveeld door thuisisolatie? 7 klusjes om uw huis te verbeteren

Veel mensen zitten op dit moment in thuisisolatie. Het coronavirus heeft vat op ons allemaal, al wordt de één natuurlijk meer beperkt in het gewone doen en laten dan de ander. Een grote groep Nederlanders begint zich inmiddels aardig te vervelen in huis en het ziet ernaar uit dat de periode van thuisisolatie voorlopig niet ten einde komt. Gelukkig kunt u zich richten op het doen van klusjes in en om het huis om uw woning te verbeteren. Ideaal voor uw eigen wooncomfort óf voor wanneer u de woning binnenkort wilt verkopen.

Voer deze klusjes uit vóór een bouwtechnische keuring

Wilt u uw woning binnenkort gaan verkopen? Dan is het natuurlijk heel goed mogelijk dat uw woning wordt onderworpen aan een bouwtechnische keuring. Wanneer Homekeur een bouwtechnische keuring uitvoert, dan wordt er op werkelijk alles gelet. Het is daarom belangrijk dat u aandacht besteedt aan het compleet in orde maken van de woning. Nu is niet alles mogelijk wanneer u in thuisisolatie zit, maar u kunt zich zeker wel met enkele klusjes bezighouden om uw woning te verbeteren voor de verkoop. Wij geven u graag 7 tips.

1. De kozijnen verven

Goed onderhouden kozijnen verhogen de waarde van uw woning. Een vers likje verf kan wonderen doen. Herstel kleine schades en pak de schilderbenodigdheden erbij. Met een verse laag verf op de kozijnen ziet uw woning er direct veel sfeervoller uit.

2. Het dak isoleren

Het dak isoleren is altijd een goed idee, ongeacht of u de woning wilt gaan verkopen of er zelf in wilt blijven wonen. Dakisolatie zorgt namelijk voor meer wooncomfort en een stijging van de woningwaarde. Trek en tocht worden voorkomen door goede isolatie van het dak, waardoor ook de energiekosten omlaag gaan.

3. Houtrot herstellen

Houtrot vraagt om een snelle en effectieve aanpak. Wanneer er houtrot in uw woning aanwezig is, dan gaat dit ten koste van de woningwaarde. Daarnaast blijft de schade als gevolg van houtrot verder ontwikkelen. Houtrot is eenvoudig zelf te behandelen en is een ideale klus voor wanneer u toch thuis moet blijven. U roept de verdere ontwikkeling van houtrol direct een halt toe.

4. Tegels opnieuw bestraten

Hoe ziet de bestrating in uw tuin eruit? Vaak gaan tegels wat scheef liggen na verloop van een aantal jaren. Tijdens thuisisolatie mag u wel gewoon in de tuin bezig zijn. Een mooie bestrating levert u veel op. Zijn de tegels nog mooi, maar liggen zij niet meer zo egaal als zij ooit gedaan hebben? Dan kunt u de tegels opnieuw bestraten.

5. De muren verven

Bekijk de muren van iedere ruimte in huis eens goed. Hoe is het gesteld met het schilderwerk? Zitten er misschien veel vlekken op de muren, zijn er beschadigingen aanwezig of heeft u hier en daar wellicht gekozen voor kleuren die niet in het voordeel van de woning spreken bij verkoop? Tijd om de schildersbenodigdheden er weer bij te pakken en de muren te voorzien van een nieuwe laag verf. Voor de verkoop kiest u het best voor lichte, neutrale kleuren.

6. De zolder opruimen

Een overvolle zolder die er rommelig uitziet toont veel kleiner dan deze in werkelijkheid is. Veel mensen houden van voldoende opbergruimte in huis en de zolder krijgt dan ook vaak extra aandacht van potentiële kopers. Maak de zolder optisch groter door deze netjes op te ruimen en schoon te maken.

7. Uw tuin opknappen

Het is lente en de zon schijnt. Het is heerlijk weer en dat maakt het eigenlijk extra jammer dat u thuis moet blijven. Gelukkig heeft u een tuin! Na de winter kan deze vaak wel een opknapbeurtje gebruiken. Dit is het ideale moment om de tuin eens goed onder handen te nemen. Een goed verzorgde tuin krijgt altijd meer aandacht van woningkopers.

Wij wensen u succes met de klusjes én de thuisisolatie. Blijf gezond!

Bouwtechnische keuring altijd belangrijk

Met een bouwtechnische keuring spoor je (kleine) gebreken zoals een rot kozijn vroegtijdig op. Daardoor kost het minder tijd en geld om ze te repareren. Na afloop ontvangt u een bouwkundig rapport, zodat u weet met welke klussen u de komende jaren rekening moet houden. Eerst de mogelijkheden bespreken voor een bouwkundige keuring? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

2020-04-01T12:56:53+01:00