Vermijd deze 7 fouten bij een huis kopen

Het is natuurlijk erg spannend om een huis te kopen, ook als u het al vaker heeft gedaan. Als het goed is, zul je de komende jaren veel tijd doorbrengen in de woning. Zodoende is het belangrijk dat je woning past bij al uw wensen. Gebruik de volgende zeven tips om fouten bij het kopen van een woning te voorkomen.

1. Ontbindende voorwaarden in contract

Ten eerste is het belangrijk om een aantal ontbindende voorwaarden in het koopcontract van uw woning te zetten. Daardoor kunt u eventueel van de koop afzien als er iets niet in orde is. Is er geen sprake van ontbindende voorwaarden, dan dient u bij het afketsen van de verkoop tien procent van de koopsom te betalen.

2. Bereid u goed voor

Zet uw wensen en eisen voor een woning op papier en kies aan de hand van dit lijstje uw bezichtigingen. Hou daarnaast altijd rekening met uw budget om financiële problemen te voorkomen. Het heeft weinig zin om een woning te bezichtigen die ver boven uw budget ligt. Ga zodoende in gesprek met een hypotheekadviseur, die aangeeft wat u maximaal kunt lenen.

3. Wijzig uw wensenlijstje niet teveel

Misschien is het uw droom om minstens vier slaapkamers te hebben. Maar wat als het er nu maar drie zijn? Bedenk in dat geval of de woning die u bezichtigt echt is wat u wilt. Compromissen sluiten kan, maar wijzig uw wensenlijstje nooit te radicaal.

4. Geen bouwkundige keuring doen

Dit is een must om te doen.  Een vakkundige inspectie geeft u de zekerheid die u nodig hebt. Begin daarom met het aanvragen van een woninginspectie bij Homekeur.

5. Plan genoeg bezichtigingen in

Plan een aantal bezichtigingen voordat u een beslissing neemt. Loop nooit te hard van stapel en doe bij uw eerste bezichtiging niet meteen een bod, mits het natuurlijk uw droomhuis is. Wees kritisch, onderzoek de minpunten van de woning en kom vaker terug. Het kan gebeuren dat u tijdens de eerste bezichtiging iets over het hoofd heeft gezien.

6. Wees kritisch over de locatie

Kies voor een woning op een fijne plek met voldoende voorzieningen in de buurt. Hou daarbij rekening met uw eigen wensenlijstje. Wilt u bijvoorbeeld voldoende recreatiemogelijkheden in de buurt? Kijk hier dan eerst naar voor u een bezichtiging aanvraagt. Voor gezinnen is het fijn om in de buurt genoeg scholen en supermarkten te hebben.

7. Stel vragen aan de verkoper

Schroom niet om al uw (kritische) vragen aan de verkoper te stellen. Dit geeft een beter inzicht in de huidige staat van de woning, want u wilt natuurlijk geen miskoop. Een verkoper is verplicht om eerlijk antwoord te geven op al uw vragen.

Bouwkundige inspectie

Vraag bij het kopen van een woning een bouwtechnische keuring aan. U ziet dan gelijk hoe de staat van het huis is en waar onderhoud moet plaatsvinden.Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

2020-01-27T09:53:28+01:00