Vergeet de kruipruimte niet bij een bezichtiging

Bij een bezichtiging focussen huizenkopers zich vaak op dingen die ze belangrijk vinden. Is de woonkamer groot genoeg, hoe ziet de keuken eruit, zijn de slaapkamers naar wens. Details, zoals de kruipruimte en de elektrische installatie van de woning worden vaak over het hoofd gezien. Tijdens de bouwtechnische keuring kunt u ook de kruipruimte laten controleren. Dit is een onderschat deel van de woning, wat voor flinke problemen kan zorgen als u pas na aankoop van het huis ontdekt dat de kruipruimte niet aan de verwachtingen voldoet.

Is de kruipruimte droog?

Iedere eengezinswoning heeft een kruipruimte. Soms is deze niet of slecht toegankelijk omdat het luik dat toegang geeft tot deze ruimte onder een vaste vloer is beland. Beoordeling vooraf is dan uiteraard niet mogelijk. Vaak staat er een flinke hoeveelheid water in de kruipruimte. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, zo lang u  of een monteur niet bij de leidingen hoeft te zijn. Maar als dat wel het geval is dan is het een onaangename verrassing dat er moet worden gewerkt in een natte en dus onaangename omgeving.

Hoe is de staat van de leidingen?

Onder de woning lopen verschillende leidingen, zoals:

  • De riolering
  • De waterleiding
  • Elektriciteitsleidingen
  • Gasleidingen

Al deze leidingen moeten in goede staat zijn om uw veiligheid en wooncomfort te kunnen waarborgen. Daarom is het zeker aan te raden om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren door Homekeur waarbij ook de kruipruimte wordt onderzocht. Zo voorkomt u onaangename verrassingen op een later moment.

Kan een kruipruimte worden gesaneerd?

Natuurlijk is het mogelijk om de kruipruimte van een woning te saneren. Hiermee zijn vaak wel flinke kosten gemoeid. Vaak wordt geconstateerd dat leidingen moeten worden vervangen en dat gaat uiteraard extra budget kosten. Ook moet u er rekening mee houden dat u bij groot onderhoud aan de kruipruimte geen gebruik van uw woning kunt maken en tijdelijk elders onderdak moet zien te vinden. Of laat de werkzaamheden uitvoeren voordat u de woning betrekt, dat is wel zo comfortabel.

Wilt u er zeker van zijn dat ook de kruipruimte van uw mogelijk toekomstige huis in goede conditie is? Laat dan een bouwkundig onderzoek uitvoeren door Homekeur.

2020-12-21T17:24:49+01:00