Verduurzamen van de woning levert direct geld op!

Het verduurzamen van uw woning levert u zowel direct op korte termijn als op de langere termijn geld op. In de meeste gevallen is het noodzakelijk om te investeren in verduurzaming, waardoor woningeigenaren het gemakkelijk op de langere baan schuiven. Toch is de investering vaak snel terugverdiend.

De terugverdienperiode is nu nog korter door de sterk gestegen energiekosten. Heeft u uw woning verduurzaamd? Dan kunt u bij ons een nieuw energielabel aanvragen voor uw huis. Het team van Homekeur kan dit binnen enkele dagen voor u in orde maken!

Voordelen van het verduurzamen van de woning

Zeker nu de energieprijzen hoog liggen gaan steeds meer woningbezitters aan de slag met het verduurzamen van de woning. Dit levert dat ook diverse belangrijke voordelen op. Als de woning energiezuiniger wordt gemaakt, dan wordt deze direct meer waard. U kunt de woning dus tegen een hogere prijs verkopen en ook wordt de woning aanzienlijk sneller verkocht dan een vergelijkbare woning die minder energiezuinig is. De energierekening gaat omlaag, waardoor u meer grip krijgt op de energiekosten. Daarnaast verbetert het wooncomfort doordat het binnenklimaat aanzienlijk aangenamer wordt. Voor het milieu is het uiteraard ook goed om een woning te verduurzamen. Dit zorgt voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Hoe levert verduurzaming direct geld op?

Wanneer u de woning gaat verduurzamen, dan betekent dit dat de energie-efficiëntie wordt geoptimaliseerd. U gaat aanzienlijk minder energie verbruiken, bijvoorbeeld omdat u minder hoeft te stoken. Heeft u ook gekozen voor een installatie met zonnepanelen? Dan loopt het voordeel nog hoger op, omdat u een deel van de energie zelf opwekt en dus niet hoeft in te kopen van een energieleverancier. Uiteindelijk ziet u de energierekening altijd direct lager worden wanneer u uw woning energiezuiniger heeft gemaakt. Dit is een directe besparing waar u elke maand weer van profiteert.

Uw woning stijgt direct in waarde

Iets dat u wellicht niet direct in de portemonnee merkt, maar dat wel ook direct ontstaat, is een hogere waarde van de woning. Stel, u heeft een woning met energielabel G. Dit is het slechtste energielabel en geeft aan dat de woning sterk verbeterd kan worden. Het is dan zeker niet nodig om direct alles aan te pakken om een energielabel A te verkrijgen. Lukt het met de nodige maatregelen om een energielabel C te verkrijgen voor de woning? Dan is uw woning al met gemiddeld een kleine 8 procent in waarde gestegen. Vanzelfsprekend is de stijging van de woningwaarde nog hoger wanneer u wél een energielabel A weet te verkrijgen voor de woning.

Vraag een nieuw energielabel aan na verduurzaming

Heeft u maatregelen genomen om uw woning te verduurzamen? Dan kunt u eenvoudig online bij ons een nieuw energielabel aanvragen. Met een positiever energielabel is de woning niet alleen meer waard, maar wordt deze ook sneller verkocht dan een woning met een negatiever energielabel. Het is daarom altijd de moeite waard om uw huis energiezuiniger te maken. Wij regelen graag uw nieuwe energielabel wanneer u klaar bent met het verduurzamen van de woning. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

2023-10-31T09:10:42+01:00