Verduurzaam uw huis met een Nationaal Warmtefonds lening

Het verduurzamen van de woning is in deze tijd erg belangrijk. Uiteraard zorgt verduurzaming ervoor dat er minder energie wordt verbruikt, waardoor de energierekening lager wordt. Daarnaast verhoogt het wooncomfort en verbetert het energielabel van de woning. Dit zorgt ervoor dat de woning meer waard wordt. Zo zijn er uiteraard meer interessante redenen om een koopwoning te verduurzamen, maar niet iedereen heeft financieel voldoende ruimte om de woning te verduurzamen. Wie een kleine beurs heeft kan nu een beroep doen op een Nationaal Warmtefonds lening. Wilt u vervolgens een energielabel aanvragen? Dan bent u hiervoor natuurlijk welkom bij Homekeur.

Wat is het Nationaal Warmtefonds?

Het Rijk heeft in 2013 opdracht gegeven tot het oprichten van het Nationaal Warmtefonds. Dit initiatief bestaat dus al langer, maar niet iedereen is ervan op de hoogte. De financiering van dit fonds is in handen van diverse kredietverstrekkers, waaronder verschillende Nederlandse banken. Het doel van het Nationaal Warmtefonds is dat het voor iedereen, dus ook voor mensen met een kleinere beurs, betaalbaar moet worden om de woning te verduurzamen. Dit betekent dat er vanuit het fonds leningen worden verstrekt voor verduurzaming, waarbij er geen rente in rekening wordt gebracht.

Wie kan gebruik maken van deze lening?

Sinds 1 november 2022 is de renteloze lening vanuit het Nationaal Warmtefonds beschikbaar voor Nederlandse huishoudens die een verzamelinkomen hebben tot maximaal € 45.014,- op jaarbasis. Het spreekt voor zich dat deze lening uitsluitend gebruikt mag worden voor het treffen van maatregelen om de woning te verduurzamen. Deze zogenaamde ‘energiebespaarlening’ wordt afgesloten voor een vastgestelde looptijd. Gedurende de looptijd wordt er in geen geval rente berekend over het leenbedrag, dus ook niet in geval van bepaalde ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Door deze lening renteloos te verstrekken kunnen meer mensen hun koopwoning verduurzamen. Dit zorgt voor een verlaging van de energiekosten én het helpt het hele land in het proces voor het sneller verduurzamen.

De regeling blijft niet eindeloos van kracht

Wie gebruik wil maken van de renteloze lening vanuit het Nationaal Warmtefonds moet wel op tijd beslissen. Het is namelijk nog niet besloten hoe lang deze regeling nog actief zal zijn. Voor nu is besloten dat de renteloze lening kan worden afgesloten voor de duur van twee jaar. Daarna zal worden bekeken of het nuttig en voordelig is om de optie te laten bestaan of om deze weer af te schaffen. Valt u binnen de doelgroep en wilt u uw woning verduurzamen? Dan is nu dus het moment om deze renteloze lening af te sluiten.

Nieuw energielabel na het verduurzamen van de woning

Het verduurzamen van een woning zorgt voor een positiever energielabel. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. De woning wordt niet alleen meer waard, maar wordt ook sneller verkocht dan woningen met een negatiever energielabel. Heeft u energiebesparende maatregelen getroffen en wilt u een nieuw energielabel? Dan kunt u een definitief energielabel aanvragen bij Homekeur. Uiteraard kunt u ook altijd even contact met ons opnemen wanneer u behoefte heeft aan meer informatie of advies. Wij helpen u graag verder.

2022-12-15T19:15:23+01:00