Verbouwing financieren met NHG populair

  • NGH financieren

Steeds meer mensen kiezen voor een verbouwing in plaats van een verhuizing. Hierdoor zien we het aantal verbouwingen oplopen. Wat hierbij opvalt is wel dat het financieren van de verbouwing met NHG populair is. Dit betekent dat er een tweede lening wordt afgesloten, ofwel een tweede hypotheek, waarvan de verbouwing wordt betaald. Is dit nu verstandig, of zijn er betere en voordeligere mogelijkheden?

Verbouwen na de bouwtechnische keuring

Verbouwen gebeurt vaak in een woning waarin de huidige eigenaren willen blijven wonen. Zij willen de woning in dit geval verbeteren of de woningwaarde verhogen. Verbouwen direct na aankoop van een woning komt ook veel voor, waarbij de woning wordt verbouwd om direct aan de wensen te voldoen. In mindere mate komen verbouwingen voor die de woning verbeteren voordat deze op de markt te koop komt te staan.

We zien vaker dat er verbouwd wordt na een bouwtechnische keuring. Bij deze verbouwing worden de (verborgen) gebreken hersteld. Uiteraard brengt iedere verbouwing kosten met zich mee. Hoe bent u nu zo voordelig mogelijk uit als het om de financiering gaat?

Een persoonlijke lening of een tweede hypotheek

Een verbouwing financieren met NHG, dus een tweede hypotheek, is op het moment erg populair. Dit betekent niet dat het voor iedereen financieel de meest voordelige keuze is. Gaat u beperkt verbouwen en blijven de kosten onder een bedrag van 25.000 euro? Dan is het in verreweg de meeste gevallen voordeliger om hiervoor een persoonlijke lening af te sluiten. Een tweede hypotheek kan interessant zijn wanneer de verbouwingskosten boven dit bedrag uitkomen.

Maak altijd een goede, duidelijke berekening

Het zal u niet verbazen dat een verbouwing eerder duurder uitvalt dan goedkoper dan gedacht. Veel mensen maken vooraf een globale berekening van de verbouwingskosten en houden hierbij geen rekening met onvoorziene uitgaven. De verbouwingskosten lopen hierdoor hoger op dan vooraf voorspeld. Het is belangrijk om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Maak daarom altijd een goede berekening, waarin u met alle mogelijkheden rekening houdt. Een bouwtechnische keuring kan u hier ook veel duidelijkheid in bieden.

Pas de lening aan op de verbouwing

Een bouwtechnische keuring geeft u optimaal inzicht in wat er moet gebeuren. Dan zijn er ook nog zaken die niet nodig zijn, maar waar u zelf voor kiest. De badkamer kan nog uitstekend zijn en toch compleet verbouwd worden, omdat de badkamer dan beter aan de wensen en eisen voldoet, bijvoorbeeld.

Tel alles bij elkaar op en probeer hier de lening goed op af te stemmen. Zo voorkomt u ook dat u langer aan een lening moet afbetalen dan strikt noodzakelijk is. Kies de lening vervolgens altijd bewust, waarbij u ook veel aandacht besteedt aan de randvoorwaarden van de lening.

Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren

Tijdens een verbouwing kunnen gebreken makkelijk direct worden hersteld. Het is dan wel belangrijk dat u precies weet welke gebreken u tegen gaat komen. Een bouwtechnische keuring geeft u alle nodige duidelijkheid. Homekeur voert deze bouwtechnische keuring graag voor u uit. Maak direct online een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie of advies.

2020-04-17T08:13:44+01:00