Veranderingen op de woningmarkt in 2020

  • Woningmarkt 2020

De woningmarkt verandert voortdurend. We hebben steeds met andere regels, eisen en richtlijnen te maken. Natuurlijk hebben we de laatste tijd ook veel te maken gehad met de nodige schommelingen op de woningmarkt. Zo stonden woningen enkele jaren te koop en zo zijn ze binnen een paar dagen al verkocht. De woningmarkt is ook in 2020 weer verandert en het is goed om u daarvan bewust te zijn wanneer u van plan bent een woning te kopen.

Advies van de bouwtechnische keuring onveranderd

Laten we beginnen met iets dat hetzelfde blijft: de bouwtechnische keuring. Wanneer u een woning op het oog heeft, dan is het altijd aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Dit was het geval in 2019, is het geval in 2020 en zal ook in 2021 onveranderd zijn. Homekeur voert de bouwtechnische keuring graag voor u uit. Zo voorkomt u dat u te maken krijgt met vervelende situaties, zoals verborgen gebreken of onvoorziene kosten. Natuurlijk vertellen wij u ook meer over de zaken die wél veranderd zijn.

Verandering Nationale Hypotheek Garantie

Ieder jaar verandert de Nationale Hypotheek Garantie en 2020 is hier natuurlijk geen uitzondering in. De NHG-grens voor 2020 is vastgesteld op 310.000 euro. Wilt u investeren in energiebesparende voorzieningen? Dan stijgt de kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie naar een bedrag van maximaal 328.600 euro.

Verlaging van de energiebelasting

We hebben in de basis te maken met aardgasbelasting en elektriciteitsbelasting. De aardgasbelasting gaat steeds verder omhoog, terwijl de elektriciteitsbelasting steeds verder daalt. Uiteindelijk komt hier wel een verschil uit dat in 2020 aantrekkelijk uitvalt voor de Nederlandse huishoudens. Gemiddeld wordt er per huishouden dit jaar 100 euro bespaard op de energiebelasting.

Verlaging van de hypotheekrenteaftrek

Voor woningbezitters die binnen een bepaalde inkomensgroep vallen verlaagt de hypotheekrenteaftrek. Heeft u een inkomen dat boven het bedrag van 68.507 euro per jaar ligt? Dan profiteerde u eerder van 49 procent hypotheekrenteaftrek. Dit percentage is voor 2020 verlaagt naar 46 procent. U levert dus 3 procent voordeel in. Ligt uw inkomen onder dit grensbedrag? Dan worden uw aftrekposten niet beïnvloed door deze wijziging.

Gaat u ook een woning kopen?

Dit is hét moment om een woning te kopen. Dit doet u zo zeker mogelijk en dat betekent dat u eerst een bouwtechnische keuring uit laat voeren. Uiteraard staat Homekeur voor u klaar om de keuring professioneel voor u te verzorgen. Zo weet u zeker dat u écht van de nieuwe woning gaat genieten. Maak direct online een afspraak voor de bouwtechnische keuring.

2020-05-15T07:52:55+01:00