Ventilatie in kruipruimte vaak niet op orde

Gek genoeg wordt er bij een bezichtiging vaak alleen in het huis zelf gekeken. Er zijn maar weinig mensen die vragen of ze de kruipruimte eens mogen zien. Toch is de kruipkelder of kruipruimte een belangrijk onderdeel van het huis, als deze ruimte niet op orde is, kan dit veel overlast veroorzaken. In een vochtige kruipruimte kan zich bijvoorbeeld huiszwam ontwikkelen, die de vloerbalken aantast.

Laat daarom altijd voordat u het definitieve koopcontract tekent altijd een bouwtechnische keuring uitvoeren. Wij inspecteren de woning op honderden elementen en geven u deskundig en eerlijk advies.

Inspecteer op tijd

Als dat gebeurt, bent u verder van huis en komt u uiteindelijk voor hogere kosten te staan. Daarom is het belangrijk om voor de koop van uw nieuwe huis, ook de kruipruimte aan een inspectie te onderwerpen. Als het erg vochtig is, dan ruikt u dat al snel tijdens de opening van het luik. Toch kan het soms ook gebeuren dat u niets ruikt, maar dat het rottingsproces wel al in werking is getreden. Een deskundig oordeel is daarom altijd aan te raden.

Ventilatie bij vocht

Soms is de oorzaak van een vochtige kruipruimte heel simpel. Planten of bladeren kunnen de ventilatieopeningen bedekken en dat is redelijk snel verholpen. Of de openingen zijn in verband met tocht dichtgezet. Het kan ook gebeuren dat de ruimte vochtig is door andere oorzaken. Zoals het simpelweg vergeten zijn om ventilatieopeningen aan te brengen. In een dergelijke situatie komt er veel meer werk bij kijken, de ventilatieopeningen moet dan alsnog worden aangebracht.

In alle situaties moet er ook gecontroleerd worden of er inmiddels geen schimmel of rottingsproces op gang is gekomen. Wanneer dit wel zo is, dan is het belangrijk om te weten welke schade dit rottingsproces heeft aangebracht. Door het aanbrengen van ventilatieroosters kan vocht en condens welke onder de woning zit afgevoerd worden. Hierdoor hebben schimmels minder tot geen kans om zichzelf te ontwikkelen.

Inspectie kruipruimte

Dit zijn situaties die niet zomaar even beoordeeld kunnen worden. Hier is een bouwtechnische inspectie voor nodig. Voordat u overgaat tot het kopen van uw nieuwe huis is het dus belangrijk dat er een deskundig bouwtechnisch oordeel is uitgebracht. Wij kunnen deze voor u verzorgen.

Inspectie voorkomt problemen

Met het aanvragen van een bouwtechnische inspectie voorkomt u vaak veel problemen. Hierdoor kunt u de huidige eigenaar in veel gevallen nog aansprakelijk stellen en anders wordt het misschien wel uw eigen probleem. U kunt ook eisen dat de eigenaar maatregelen neemt op zijn kosten om de kruipruimte goed te voorzien van ventilatie. Informeer eens naar de mogelijkheden voor een bouwkundig onderzoek van uw woning.

2020-01-24T15:35:19+01:00