Trespa platen vaak verkeerd bevestigd

Trespa platen worden in de praktijk nog vaak op een verkeerde wijze bevestigd. Alles lijkt in orde te zijn, maar al snel kunnen de eerste problemen de kop opsteken. Problemen met de Trespa platen kunnen heel vervelende gevolgen hebben. Wanneer u Homekeur inschakelt voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring van een woning die u op het oog heeft, dan checken wij zeker ook de Trespa platen en de manier waarop deze bevestigd zijn. Al onze bevindingen worden vermeld in het bouwkundig rapport. Zijn er problemen met de Trespa platen? Dan zorgen wij ervoor dat u dit weet vóórdat u de woning koopt.

Trespa platen gebruiken als boeiboordmateriaal

Boeiborden en dakranden van Nederlandse woningen krijgen het zwaar te verduren. Het klimaat in ons land is wisselvallig. We hebben vaker te maken met hevige regen- en hagelbuien, wind en storm. Wanneer de boeidelen nog van hout zijn gemaakt, dan is het vaak verstandig om deze te vervangen. Vaak wordt er dan gekozen voor het toepassen van Trespa platen. Dit is een uitstekende keuze, maar dan is het uiteraard wel belangrijk dat alles op de juiste wijze wordt bevestigd.

Waar gaat het in de praktijk vaak mis?

We zien het op meerdere manieren verkeerd gaan, maar de meest voorkomende problemen zien we toch wel bij dakkapellen. De Trespa platen worden koud gemonteerd op de constructie, waardoor er geen ruimte is voor ventilatie. Ventilatie is juist zeer belangrijk. Deze verkeerde toepassing van Trespa platen zorgt in veel gevallen voor vochtproblemen, die uiteindelijk leiden tot het ontwikkelen van schimmels. Dit is vanzelfsprekend zeer slecht voor de gezondheid.

Problemen met Trespa platen voorkomen

Trespa platen kunnen worden geschroefd of gelijmd. Is het belangrijk dat het oppervlak goed vlak blijft? Dan is het verstandig om voor lijmen te kiezen. Wanneer er wordt gekozen voor het gebruik van schroeven, dan kan hier vuil achter blijven zitten. De meeste problemen met Trespa platen kunnen worden voorkomen door voldoende ruimte te laten voor ventilatie. Daarnaast is het voor een optimale bevestiging ook belangrijk dat de onderliggende constructie krachtig en duurzaam genoeg is.

Controle van de Trespa platen

Wilt u een woning kopen en zijn houten boeidelen vervangen door Trespa platen? Dan is het belangrijk dat de bevestiging hiervan goed gecontroleerd wordt. U wilt niet na aankoop van de woning pas ontdekken dat er iets niet in orde is. Tijdens een bouwkundige keuring door Homekeur worden de aangebrachte Trespa platen ook geïnspecteerd. In het bouwkundig rapport geven wij u alle informatie over onze bevindingen, maar ook adviezen en nauwkeurige kostenberekeningen. U kunt direct online een afspraak inplannen. Wilt u eerst persoonlijk advies of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

2021-09-27T13:45:22+01:00