5 Tips voor inbraakwerend deurbeslag

Veel mensen zien inbrekers die het huis binnendringen als een ware nachtmerrie. Gelukkig is het eenvoudig te voorkomen als u aandacht besteed aan veilig hang – en sluitwerk. De vertraging die een inbreker oploopt met het forceren van een goed slot, is al een factor om af te schrikken. Op dat moment kan hij immers betrapt worden. Met deze simpele tips beveiligt u uw huis extra goed.

1. Goed hoofdslot van uw voordeur

Een oplegslot of insteekslot in de voordeur is onvoldoende. Deze ziet u vooral in oudere woningen terugkomen. Een SKG 2-sterrenslot of 3-sterrenslot is zelfstandig inbraakwerend en zorgt dat een inbreker drie tot vijf minuten vertraagd wordt bij het openbreken van het slot. Een meerpuntssluiting (met SKG keurmerk) zorgt bijvoorbeeld dat u uw deur op meerdere punten kunt sluiten. Dit zorgt ervoor dat een inbreker na het openbreken van één slot niet meteen de hele deur geforceerd heeft.

2. Schilden en krukken met kerntrekbeveiliging

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging voorkomt dat criminelen kunnen ‘kerntrekken’. Bij deze methode wordt de cilinder met een schroef onklaar gemaakt. Deurbeslag met kerntrekbeveiliging heeft een zwaarder schild en voor de cilinder zit een plaatje waardoor deze niet uit het slot getrokken kan worden.

3. Monteer scharnieren met dievenklauwen

Inbrekers kunnen scharnieren forceren om een deur of raam vanaf de scharnierkant te openen. Dievenklauwen voorkomen dat een inbreker binnenkomt nadat hij het scharnier heeft geforceerd. Wilt u liever geen compleet nieuwe scharnieren in de deur monteren, dan kunt u losse dievenklauwen boven het scharnier plaatsen.

4. Controleer de woning op kwetsbare cilinders.

Bij veel oudere cilinders is de kerntrekmethode erg eenvoudig. U kunt uw oudere cilinders met SKG goedgekeurde kerntrekbeveiliging inbraakwerend maken. U hoeft in dat geval niet het hele cilinder te vervangen. Als u voor nieuwe cilindersloten kiest, kunt u het beste een SKG 3-sterren cilinderslot laten monteren. Deze is zelfstandig inbraakwerend en kan niet doorboord worden.

5. Kies voor raamboompjes met een slot.

Bij oudere woningen sluiten de raamsluitingen door middel van raamboompjes met een drukknop. Een eenvoudige grendel komt ook veel voor. Voor inbraakveiligheid kunt u het beste kiezen voor raamboompjes met een slot. Een raamboom is een bijzetslot dat u alleen van binnenuit kunt openen en daarom ook minder geschikt voor de voordeur. Meestal worden deze sloten gezet op houten ramen, balkondeuren of achterdeuren. Wanneer u toch zo’n slot op de voordeur wilt plaatsen, kunt u ze ondersteboven plaatsen. Dit voorkomt dat ze niet meteen in het slot vallen wanneer u de deur achter u dicht doet.

Hoe veilig is uw woning?

Wanneer u van plan bent om een huis te kopen, is het belangrijk om in kaart te brengen hoe inbraakwerend de woning is. Een bouwkundige keuring kan daar meer duidelijkheid over geven. Vraag eenvoudig een inspectie aan per mail of telefoon. Neem gerust contact met ons op. Wij zien graag wat we voor u kunnen betekenen.

2020-12-21T21:33:56+01:00