Tiny houses: een hype of het nieuwe wonen

Tiny Houses raken steeds meer in opmars. De miniwoningen worden vooral bewoond door mensen die een minimalistische levensstijl ambiëren. Maar ook kunnen Tiny Houses de oplossing bieden aan starters op de woningmarkt.

Wat zijn Tiny Houses?

Het begrip Tiny Houses is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Naar aanleiding van de hypotheekcrisis en orkaan Katharina werd het steeds moeilijker om met een bescheiden budget huisvesting te vinden. Dit inspireerde verschillende Amerikanen om hun eigen huizen te gaan bouwen. Dat het resultaat Tiny Houses is geworden, komt omdat de woningen op trailers moesten passen. Zo is het namelijk mogelijk om zonder de beperkende bouwwetgeving van Amerika te bouwen. Iets wat ook geldt in Europa.

Minihuizen zijn razend populair

De Tiny Houses vormen sindsdien een oplossing voor veel starters. Maar ook mensen met geld genoeg besluiten om de hoge lasten van een groot huis achter zich te laten en kiezen voor een vrijer leven in een minihuis. Zo kunnen ze minder werken en meer tijd aan hobby’s besteden of geld verdienen met zaken die ze echt leuk vinden.

Ook speelt het milieu een rol. Veel huisjes worden bijvoorbeeld met de modernste duurzame materialen gebouwd. Mensen die minimalistisch en milieubewust willen leven, hebben in een Tiny House hun ideale woonomgeving gevonden. Bovendien is de flexibiliteit erg aantrekkelijk. De huisjes kunnen immers vervoerd worden. Dus wilt u ergens anders naar toe? Dan neemt u gewoon uw huis mee. Daarnaast zijn er allerlei projecten opgestart met Tiny Houses en komen er steeds nieuwe bij.

Het wonen in een Tiny House: is het iets voor u?

Hoewel het een leven vol vrijheid lijkt, is het wel goed om er rekening mee te houden dat de huisjes echt klein zijn. Denkt u te kunnen wonen op 15 à 20 vierkante meter? Dan is het misschien een mooie mogelijkheid om meer tijd te besteden aan uw passies in plaats van een noodzakelijke fulltime baan. Ook kost een miniwoning tussen de 25.000 à 50.000 euro. Een bedrag dat groot genoeg is om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren wanneer u een minihuisje aanschaft. Bij Homekeur kunnen wij u er meer over vertellen. Neem dus gerust contact op!

2020-01-24T18:11:29+01:00