Technische bouwkeuring 2021-01-08T19:10:59+01:00

Bouwtechnische keuring

Technische bouwkeuring

Een technische bouwkeuring heeft tot doel om inzicht te verkrijgen in de conditie van een woning of een pand. Tijdens een bouwkeuring wordt op een groot aantal aspecten gelet, zoals de fundering, de kruipruimte en de riolering.

Het uiteindelijke keuringsrapport kunt u gebruiken voor allerlei doeleinden, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een hypotheek of voor een stuk zekerheid. De zekerheid dat u geen woning of pand koopt met ernstige gebreken.

Zekerheid bij bouwkeuringen?

Bouwkeuringen leveren een stuk zekerheid bij de aankoop of verkoop van een woning of bedrijfspand. Bij een woningkeuring zullen uiteraard andere aspecten worden gecontroleerd dan bij een veiligheidskeuring bij een bedrijfspand. Echter, het uitgangspunt is hetzelfde. Met een keuringsrapport krijgt u inzicht in de conditie van het object. Steeds vaker komt het ook voor dat woningeigenaren periodiek door een deskundige naar de woning willen laten kijken, net zoals een auto APK kan ook uw woning periodiek worden gecontroleerd.

De kostprijs van een bouwkeuring is standaard voor woningen met een inhoud tot 1000m3. Er zijn geen extra factoren waarmee u rekening hoeft te houden. Dat betekent dat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Het is slechts een kleine investering die u uiteindelijk vele Euro’s kan besparen en meer zekerheid gaat geven. Stel u wilt een woning kopen of verkopen, het is dan verstandig om een bouwkeuring te laten uitvoeren, eventuele kosten waarop u niet had gerekend maar duidelijk worden vanuit het bouwkundig rapport kunt u meenemen om uw verkoopprijs te bepalen of juist om als koper (opnieuw) in onderhandeling te gaan over de verkoopprijs. Homekeur werkt met een eigen netwerk van inspecteurs, landelijk kunnen wij u van dienst zijn.

Woning verkopen? Bouwkeuringen!

Wilt u een woning verkopen? Dan heeft u met een keuringsrapport een document in handen om het vertrouwen van de potentiële koper te winnen. Door open en transparant te zijn en met feiten op papier te komen, kunt u bij de koper twijfel en onzekerheid wegnemen. Een keuringsrapport kan een win-winsituatie creëren. Voor beide partijen valt voordeel te behalen uit een betrouwbaar rapport. In sommige gevallen laat de verkoper een bouwkundig rapport opstellen, in de meeste gevallen zullen kopers hiervoor opdracht geven. Een discussie over wel of niet onafhankelijk zijn van de inspecteur wordt hiermee vermeden.

Elke technische keuring wordt volledig onafhankelijk uitgevoerd. Daardoor kunt u altijd rekenen op een betrouwbaar en deskundig oordeel. De meest voorkomende bouwkundige keuringen zijn bij de aankoop van een woning. Hierdoor weet u precies of u geen kat in de zak gaat kopen. Ook zijn er hypotheekvertrekkers die niet alleen vragen om een taxatierapport, maar ook een bouwkundige keuring verlangen.

Verplichte technische bouwkeuring

Bij een verplichte technische bouwkeuring zijn de kosten soms aftrekbaar als het gaat om het verkrijgen van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u informatie ontvangen met betrekking tot het vergelijken van technische bouwkundige keuringen? Vul het contactformulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.