taxatiekeuring 2021-07-02T16:21:40+01:00

Taxatie keuring in plaats van de bouwkundige opnamestaat

De taxatiebranche (NRVT) en geldverstrekkers hebben per 1 juli 2021 gezamenlijk een nieuw model Taxatierapport Woonruimte 2021 ontwikkeld.

  • Deze taxatie keuring is bedoeld als toevoeging aan de taxatie en vervangt de bouwkundige opnamestaat. Het rapport van deze taxatie keuring, kan in plaats van de bouwkundige opnamestaat aan de taxatie worden toegevoegd.
  • De taxatie keuring is inclusief een NHG bijlage en voldoet uiteraard ook aan het model bouwkundig rapport van de NHG.
  • Bent u taxateur of bouwkundige, en wilt u zelf taxatie keuringen opstellen klik dan hier voor meer informatie.

Bent u consument of taxateur en wilt u opdracht geven voor een taxatie keuring?

  • Een taxatie keuring is ook een bouwkundige keuring, de tenaamstelling is bedoeld om het onderscheid van inspectie, opname en rapportage methodiek in eenzelfde product duidelijk te maken.

De taxatie keuring is geen rapportage en opname welke vergelijkbaar is met een uitgebreide bouwkundige keuring, bouwtechnische keuring of bouwtechnisch rapport. De taxatie keuring is wel vergelijkbaar met een bouwkundige keuring, echter deze is uitsluitend en alleen bedoeld om inzicht te geven in de grotere risico’s en regulier onderhoudskosten voor de komende jaren en bedoeld als toevoeging aan een taxatie in plaats van de bouwkundige opnamestaat. De taxatie keuring is geen detail inspectie waar (verborgen) gebreken worden geïnventariseerd, maar moet gezien worden als een vorm van onderhoudsplanning en de te verwachten (reguliere) onderhoudskosten. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt op voorhand en in de rapportage nadrukkelijk afgewezen. Indien u een woning wilt kopen of verkopen en voldoen aan de onderzoeksplicht volstaat de taxatie keuring NIET en moet altijd een uitgebreide bouwtechnische keuring alsnog worden uitgevoerd.

Kosten taxatie keuring € 189,-

De kosten van een taxatie keuring (t.b.v de bouwkundige opnamestaat) zijn afhankelijk van de grootte van de woning. Voor woningen tot 190m2 (dat is ongeveer 500m3) kan Homekeur al voor €189,00 inclusief btw een taxatie keuring uitvoeren. Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijs en dienstverlening is all inclusief met uitzondering van onderstaande prijsvoorwaarden. Een inspecteur komt ter plaatse bij u op locatie om de opname uit te voeren.

Maak direct een afspraak taxatie keuring

Prijsvoorwaarden

Voor deze taxatie keuring kunnen wij geen telefonische support bieden, overige helpdesk of telefonisch een afspraak maken. Een afspraak maken kan alleen en uitsluitend online via het opdrachtformulier.

Open chat