taxatiekeuring door taxateur 2021-06-12T10:54:20+01:00

Bent u taxateur of bouwkundige en wilt u zelf het rapport (de taxatie keuring) t.b.v de bouwkundige opnamestaat genereren?

Met de invoering van het nieuwe Taxatiemodel per 01-07-2021 wordt van de taxateur verwacht dat een bouwkundige opnamestaat wordt gemaakt. Een begroting en rapportage moet aan de taxatie worden toegevoegd. Met behulp van de juiste software kan de taxateur of bouwkundige deze taxatie keuring prima kan uitvoeren! Ofwel de taxatie keuring!

  • Na invoering van het nieuwe taxatiemodel op 01-07-2021 zullen € 9,80 excl btw kosten per taxatie keuring in rekening worden gebracht.
  • Laat uw KvK inschrijving wijzigen en voeg toe als activiteit bij uw onderneming de SBI-code:6831
  • Uitbesteden van de taxatie keuring aan Homekeur kan natuurlijk ook, met een landelijk netwerk kunnen wij voor € 189,- de taxatie keuring voor u (op locatie) uitvoeren. Geef hier uw opdracht voor een taxatie keuring en maak direct zelf online een afspraak.
  • Een taxatie keuring is ook een bouwkundige keuring, de tenaamstelling is bedoeld om het onderscheid van inspectie, opname en rapportage methodiek in eenzelfde product duidelijk te maken.

Zelf taxatie keuring uitvoeren? Registratie (gratis) en instructie

Invoeren van opnamestaat en rapportage

De rapportage wordt volledig automatisch gegenereerd. Het enige wat u doet als bouwkundige taxateur is vragen lezen, vinkjes aanklikken en foto’s toevoegen. Vanzelf wordt uw eigen logo en naam aan het rapport toegevoegd.

Opleiding

De Homekeur-Academy heeft een 1 daagse opleiding ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

Aansprakelijkheid risico

De taxatie keuring is geen rapportage en opname welke vergelijkbaar is met een uitgebreide bouwkundige keuring, bouwtechnische keuring of bouwtechnisch rapport. De taxatie keuring is wel vergelijkbaar met een bouwkundige keuring, echter deze is bedoeld om inzicht te geven in de grotere risico’s en regulier onderhoudskosten voor de komende jaren en bedoeld als toevoeging aan een taxatie in plaats van de bouwkundige opnamestaat. De taxatie keuring is geen detail inspectie waar (verborgen) gebreken worden geïnventariseerd, maar moet gezien worden als een vorm van onderhoudsplanning en de te verwachten (reguliere) onderhoudskosten. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt op voorhand en in de rapportage nadrukkelijk afgewezen. Indien de consument een woning wilt kopen of verkopen en voldoen aan de onderzoeksplicht volstaat de taxatie keuring NIET en moet altijd een uitgebreide bouwtechnische keuring alsnog worden uitgevoerd.

Open chat