De 4 soorten rolluiken voor uw ramen

Als u een huis gaat kopen, kan het zijn dat er rolluiken voor de ramen zitten. Of misschien wilt u wel rolluiken laten plaatsen bij uw nieuwe huis. Het is in beide gevallen handig om te weten wat voor type rolluiken u heeft of kunt nemen en wat de staat ervan is. Hiervoor kunt u een bouwkundige keuring aanvragen bij Homekeur.

Rolluiken zijn niet allemaal hetzelfde, er zijn verschillende typen met ieder zijn eigen kenmerken. Er is niet alleen verschil in kwaliteit, maar ook in afwerking en robuustheid. Ook de technieken van de rolluiken kunnen verschillen, maar de moderne rolluiken zijn hierin wel op vooruitgegaan, net zoals het isolerend vermogen van de rolluiken.

Voorzetrolluiken

Deze rolluiken zijn geliefd bij de snelle klusser. Het voorzetrolluik wordt buitenshuis in een kast tegen de gevel aan geplaatst. Het plaatsen is niet erg ingewikkeld en de ramen hoeven meestal niet vervangen te worden. Een ideale oplossing als u snel en simpel rolluiken voor de ramen wilt.

Inbouwrolluiken luchtdicht

Inbouwrolluiken zijn een betere keuze voor de energiebewuste klusser. Luchtdicht bouwen lijkt hierin een verstandige keuze te zijn en deze rolluiken kunnen dus uitstekend geplaatst worden op luchtdichte huizen. Zo gaat er nergens energie verloren.

Opbouwrolluiken

Deze rolluiken worden niet zomaar op de gevel geplaatst. Ze worden geïnstalleerd in combinatie met het buitenschrijnwerk. Ramen en deuren vormen hierdoor één geheel met het rolluik omdat de kasten hier ook op worden gemonteerd. De kast is voor-geïsoleerd en het rolluik heeft een kleine oprolling. Wanneer u toevallig het buitenschrijnwerk moet vervangen, is het ook gelijk het ideale moment om deze rolluiken te plaatsen.

Ventilatie in het opbouwrolluik

De mogelijkheid bestaat ook om voor rolluiken te kiezen met een natuurlijke ventilatie. Dit rolluik heeft een all-in-one opbouwsysteem met zelfregelende ventilatieroosters die aan de buitenkant onzichtbaar zijn. Zelfs als het rolluik gesloten is, vindt er nog steeds ventilatie plaats. Ook hier is het een mooi moment om deze rolluiken te plaatsen als het buitenschrijnwerk vervangen moet worden en alles gelijk EPB-conform te maken.

Bouwtechnische inspectie

Vraag bij het kopen van een woning een bouwtechnische keuring aan. Dan weet u precies hoe de staat van uw buitenschrijnwerk is. Daarbij ziet u gelijk hoe de staat van het huis is en waar onderhoud moet plaatsvinden.

2020-12-21T17:34:59+01:00