Schilderwerk 2021-01-06T08:11:27+01:00

Schilderwerk buiten de woning

Goed schilderwerk beschermt meerdere delen van uw bestaande of nieuwbouw woning tegen vuil, regen en slijtage. Dit geldt zowel voor de buiten- als binnenzijde van uw gehele huis. Ook speelt schilderwerk een van de grotere rollen van het onderhouden van uw woning. Zo blijven uw kozijnen, deuren en ramen langer mooi en zullen deze een veel langere levensduur krijgen. Onderhouden en bijhouden van kozijnen is belangrijk! Door goed onderhoud kan de levensduur van het schilderwerk (de verf) worden gemaximaliseerd en houtrot worden voorkomen.  • Signaleer op tijd kritieke punten door elk voor- en najaar het houtwerk na te kijken en tref voorzorgsmaatregelen om verder verval (houtrot) te voorkomen.
  • Let bij uw jaarlijkse controle ook op het kitwerk tussen beglazing en houtwerk, deze moet 100% afdichten om vochtintreding te voorkomen (vooral de liggende delen).
  • Let vooral op onderhoudsgevoelige plekken, zoals overgangen tussen liggend en staand houtwerk, onderkanten van hout en multiplex, houtverbindingen, omtrekspeling van ramen en deuren.
  • Schilderwerk is aan onderhoud toe als de verf poedert, onvoldoende hecht of als de verf barsten heeft tot op de ondergrond. Verwijder in dat geval de oude laag in zijn geheel.
  • Indien van toepassing krab kleine naadjes en putjes schoon en vul deze met tweecomponenten reparatiemiddel op epoxybasis. Ook grotere beschadigingen zoals houtrot kunt u hiermee herstellen. Naadjes kunt u ook dichten met een acrylaatkit.
  • Vanzelf is het inspecteren van het schilderwerk een onderdeel van een bouwkundige keuring, zo weet u dan al snel of u op korte of wat langere termijn een onderhoudshandeling moet uitvoeren.

De prijs voor buitenschilderwerk is afhankelijk van wat voor soort huis u heeft en wat het uurloon van de buitenschilder is. Het uurloon voor buiten schilderen ligt ongeveer tussen de €30 en €40 per uur. De verf, overige materiaalkosten en btw zitten niet bij deze prijzen inbegrepen.Zelf doen of uitbesteden?

Als het schilderwerk van uw huis (vaak één keer per 5 á 6 jaar ) aan vervanging toe is, dan is het inhuren van een professioneel schildersbedrijf lang zo gek nog niet. Het laten schilderen van een woning wordt vaak flink onderschat. Buitenschilderwerk wordt in tegenstelling tot binnenschilderwerk niet vaak per uur of per m2 geoffreerd. In de meest gevallen wordt de gehele klus aangenomen met een taalprijs. De totaalprijs die berekend wordt kan uiteraard per situatie verschillen.Afhankelijk welke tijd van het jaar en de staat van het huidige schilderwerk zal een schilder de kosten gaan opstellen voor de klus. Bij het schilderwerk buitenshuis kunnen de volgende onderdelen aangepakt worden: dakkapel, buitenmuren, buitendeuren, kozijnen aan de buitenzijde, overstekken, boeiborden en overige.