Tijd om te verhuizen: 6 belangrijke redenen

Verhuizen is voor de ene persoon iets om echt naar uit te kijken en voor de ander is het een groot drama. Het is dan ook zo dat een verhuizing zelf vaak veel stress met zich meebrengt, maar dat het resultaat wel heel positief is. In sommige gevallen is het beter om de bestaande woning aan te pakken dan een verhuizing te plannen, maar in andere gevallen is een verhuizing de beste keuze.

Wilt u een nieuwe woning gaan kopen? Zorg dan altijd voor het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Homekeur staat graag voor u klaar. Wij geven u inzicht in 6 belangrijke redenen om toch voor een verhuizing te kiezen.

1. De woning wordt echt te klein

Een woning kan op den duur gewoon te klein worden, bijvoorbeeld omdat het gezin groeit of omdat er, bijvoorbeeld voor werk, meer ruimte in huis nodig is. Het is niet altijd mogelijk om een bestaande woning groter te maken. Is een aanbouw geen optie en zijn er ook geen andere mogelijkheden om meer ruimte te creëren? Dan is verhuizen vaak de beste keuze.

2. U mag uw huidige woning niet aanpassen

Als uw huidige woning niet volledig aan uw woonwensen voldoet, dan zou u dit mogelijk willen aanpassen. Zo kunt u er vaak voor zorgen dat de huidige woning wel aan uw woonwensen voldoet. Toch is aanpassen van een woning niet altijd een optie. Bij huurwoningen is dit bijvoorbeeld in de meeste gevallen niet toegestaan. U kunt dan beter op zoek gaan naar een woning die wel goed aan uw woonwensen voldoet.

3. Het woon-werkverkeer kost te veel tijd

Voor een tijdje is het niet zo erg om relatief lang onderweg te zijn naar het werk, maar wanneer dit permanent het geval is kan het wel voor problemen zorgen. Lang heen en weer reizen gaat de meeste mensen na verloop van tijd opbreken. Vaak is het wisselen van baan geen optie, bijvoorbeeld omdat u de baan heeft die u altijd al wilde hebben. Wisselen van werkgever is dan niet wenselijk. Het is dan vaak beter om een woning te zoeken dichterbij de werklocatie.

4. U voelt zich niet meer prettig in uw huis

Wanneer u lange tijd in hetzelfde huis woont, dan kan het huis gaan vervelen. U kunt zich ook minder prettig in uw woning gaan voelen door een bepaalde gebeurtenis, zoals een inbraak. Als u zich niet meer veilig voelt in uw huis of u woont er echt niet meer naar uw zin in, dan is het goed om een andere woning te zoeken. Een frisse start kan wonderen doen.

5. De omgeving past niet (meer) bij u

Misschien heeft u uw huidige woning gekocht met enkel uw partner. De woning staat in een drukke straat in de binnenstad. Er is geen stoep, maar wel heel veel verkeer. Geen veilige of leuke omgeving voor kinderen. Inmiddels zijn jullie ouders geworden en dan merken jullie ineens dat de omgeving niet meer goed bij jullie gezin past. Jullie willen in een rustigere buurt gaan wonen, met meer andere kinderen en leuke speelplaatsen en scholen. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Wanneer u merkt dat de omgeving niet goed meer bij u of de gezinssituatie past, dan is het vaak de beste optie om te gaan verhuizen.

6. De huisbaas zorgt voor problemen

Woont u in een (particuliere) huurwoning en heeft u met een huisbaas te maken? Dan kan het zijn dat alles perfect voor u geregeld wordt. Reparaties worden altijd snel uitgevoerd en onderhoud wordt tijdig ingepland. Niets aan de hand! Helaas gaat het in de praktijk vaak anders en er ontstaan vaak conflicten tussen huurders en verhuurders / huisbazen. Als problemen elkaar steeds op blijven volgen is het vaak een goede keuze om te gaan verhuizen.

Klaar om een nieuwe woning te gaan kopen?

Heeft u besloten om te gaan verhuizen en heeft u zelfs al een nieuwe woning op het oog? Gefeliciteerd! Dat is natuurlijk fantastisch nieuws! U wilt wel zeker zijn dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan in de nabije toekomst. Kies daarom altijd voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring door Homekeur, zodat u een duidelijk bouwkundig rapport ontvangt met alle conclusies en adviezen aan de hand van onze inspectie.

Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u echt genieten van uw nieuwe woning. Neem gerust contact op voor meer informatie en advies of maak direct een afspraak.

2021-02-20T11:02:38+01:00