PVC en EPDM Dakbedekking 2020-09-16T19:29:25+01:00

PVC Dakbedekking

De PVC dakbedekking van het hoofddak verkeert in een goede technische conditie en kan nog jaren mee. Een precieze te verwachten levensduur is moeilijk aan te geven en is ook afhankelijk van allerlei factoren zoals weersinvloeden. In elk geval is vervangen voorlopig nog niet aan de orde. Door warmte/koude, uitzetting en krimp hebben PVC dakbedekkingen de neiging om te plooien of te blazen bij veranderende weersomstandigheden, de blazen en plooien kunnen door weersinvloeden (bijvoorbeeld UV-straling) uitharden en kwetsbaar worden.

De PVC dakbedekking van het hoofddak verkeert in een matige conditie, vervangen op termijn is vermoedelijk wel aan de orde. Een precieze te verwachten levensduur is moeilijk aan te geven en is ook afhankelijk van allerlei factoren zoals weersinvloeden. Er moet op enig moment ongeveer ? m2 vervangen worden. Door warmte/koude, uitzetting en krimp hebben PVC dakbedekkingen de neiging om te plooien of te blazen bij veranderende weersomstandigheden, de blazen en plooien kunnen door weersinvloeden (bijvoorbeeld UV-straling) uitharden en kwetsbaar worden.

De PVC dakbedekking van het hoofddak verkeert in een slechte conditie, vervangen op termijn is vermoedelijk wel aan de orde. Er moet ongeveer ? m2 vervangen worden. Door warmte/koude, uitzetting en krimp hebben PVC dakbedekkingen de neiging om te plooien of te blazen bij veranderende weersomstandigheden, de blazen en plooien kunnen door weersinvloeden (bijvoorbeeld UV-straling) uitharden en kwetsbaar worden.

 • Maak het dak tweemaal per jaar schoon.
 • Een PVC dakbedekking kan tot 30 jaar mee gaan.
 • Loop nooit op het dak bij hoge of lage temperaturen.
 • Controleer de loodstroken op gebreken tussen de gevel en dakaansluiting

Overige gebreken of opmerkingen PVC dakbedekking

 • Er zijn gebreken opgemerkt aan de PVC dakbedekking, herstel kan door een deskundige vrij eenvoudig worden uitgevoerd. In verband met een risico op lekkage adviseren wij dit herstel zo spoedig mogelijk te laten uitvoeren.
 • Er zijn gebreken opgemerkt aan de PVC dakbedekking en de aansluiting bij de dakrand (daktrim), herstel kan door een deskundige vrij eenvoudig worden uitgevoerd. In verband met een risico op lekkage adviseren wij dit herstel zo spoedig mogelijk te laten uitvoeren.
 • In de PVC dakbedekking zijn blazen en plooivorming zichtbaar aanwezig. Visueel gezien lijkt de dakbedekking hierdoor in een minder goede conditie te verkeren. Doordat dit PVC een hoge elasticiteit heeft en daarnaast breuk- en scheurvrij is, veroorzaken deze plooien geen vervolgschade aan het materiaal van de dakbedekking. Een oorzaak van deze plooivorming zou de verlijming kunnen zijn tijdens het aanbrengen. De meest gebruikte montage is een volledige verlijming, indien dit niet met grote zorgvuldigheid wordt toegepast kunnen blazen of plooivorming ontstaan.
  • Er kunnen geen uitspraken worden gedaan hoe de blazen en plooien zich gaan ontwikkelen in de toekomst en/of het materiaal inderdaad technisch hierdoor niets te lijden heeft.
 • Op het dak is vervuiling aanwezig, zowel de vervuiling op de bedekking als bij de afvoeren en andere materialen dienen te worden verwijderd.

EPDM Dakbedekking

De EPDM dakbedekking van het hoofddak verkeert in een goede technische conditie en kan nog jaren mee. Een precieze te verwachten levensduur is moeilijk aan te geven en is ook afhankelijk van allerlei factoren zoals weersinvloeden. In elk geval is vervangen voorlopig nog niet aan de orde.

De EPDM dakbedekking van het hoofddak verkeert in een matige conditie, op iets langere termijn is vervangen hiervan noodzakelijk. Een precieze te verwachten levensduur is moeilijk aan te geven en is ook afhankelijk van allerlei factoren zoals weersinvloeden. Er moet ongeveer ? m2 vervangen worden.

De EPDM dakbedekking van het hoofddak verkeert in een slechte conditie, op korte termijn is vervangen hiervan noodzakelijk. Er moet ongeveer ? m2 vervangen worden.

 • Maak het dak tweemaal per jaar schoon.
 • Een EPDM dakbedekking kan tot 40 jaar mee gaan.
 • Loop nooit op het dak bij hoge of lage temperaturen.
 • Controleer de loodstroken op gebreken tussen de gevel en dakaansluiting

Overige gebreken of opmerkingen EPDM dakbedekking

 • Er zijn gebreken opgemerkt aan de EPDM dakbedekking, herstel kan door een deskundige vrij eenvoudig worden uitgevoerd. In verband met een risico op lekkage adviseren wij dit herstel zo spoedig mogelijk te laten uitvoeren.
 • Er zijn gebreken opgemerkt aan de EPDM dakbedekking en de aansluiting bij de dakrand (daktrim), herstel kan door een deskundige vrij eenvoudig worden uitgevoerd. In verband met een risico op lekkage adviseren wij dit herstel zo spoedig mogelijk te laten uitvoeren.
 • Op het dak is vervuiling aanwezig, zowel de vervuiling op de bedekking als bij de afvoeren en andere materialen dienen te worden verwijderd.
 • In de EPDM dakbedekking zijn blazen en plooivorming zichtbaar aanwezig. Visueel gezien lijkt de dakbedekking in een slechte staat te verkeren. Doordat EPDM een hoge elasticiteit heeft en daarnaast breuk- en scheurvrij is, veroorzaken deze plooien geen vervolgschade aan het materiaal van de dakbedekking. Daarnaast is dit EPDM voorzien van een intern wapeningsnet van glasvezeldraden. Een oorzaak van deze plooivorming zou de verlijming kunnen zijn tijdens het aanbrengen. De meest gebruikte montage is een volledige verlijming, indien dit niet met grote zorgvuldigheid wordt toegepast kunnen blazen of plooivorming ontstaan.
  • Fabrikanten van EPDM vernieuwen en verbeteren de samenstelling en ingrediënten van het materiaal. Een EPDM dak van nu is al veel beter dan een EPDM dak van 10 jaar geleden.
  • Er kunnen geen uitspraken worden gedaan hoe de blazen en plooien zich gaan ontwikkelen in de toekomst en/of het materiaal inderdaad technisch hierdoor niets te lijden heeft.
Open chat
Whatsapp contact
Powered by