Pepermuntolie tegen ongedierte: werkt het?

Pepermunt is een heerlijke geur. Tenminste dat vinden mensen. Veel dieren en insecten denken daar echter heel anders over. Pepermuntolie is daarom een ideale ongediertebestrijder. Hier zijn een aantal tips voor hoe u met dit natuurlijke middel uw huis en tuin verlost van ongewenste bezoekers.

Bescherm uw planten met pepermuntolie

Zowel binnen als buiten kunt u uw planten eenvoudig beschermen tegen allerlei soorten lastposten. Zo houden bladluis en mieren allebei niet van pepermuntolie. Om deze te bestrijden doet u 8 tot 10 druppels van de olie in een plantenspuit en vult deze aan met water. Hierna hoeft u alleen maar goed te schudden en de planten te bespuiten.

Weer insecten uit uw huis zonder pesticiden

Muggen, vliegen, zilvervisjes, fruitvliegjes en spinnen zijn meestal geen welkome gasten. Een speciale insectenspray kan uitkomst bieden, maar hiermee haalt u giftige stoffen in huis. Gelukkig kunt u ze ook op natuurlijke wijze bestrijden met pepermuntolie. Druppel bijvoorbeeld voor het slapen gaan een beetje pepermuntolie op uw kussen om geen last te hebben van muggen. Of verdamp met een waxinelichtje wat pepermuntolie in uw slaapkamer, zodat de geur de muggen verdrijft. Voor mieren, spinnen en zilvervisjes gebruikt u weer de plantenspuit en sprayt u op de plaatsen waar deze insecten veel lopen. Spinnen verdrijft u door in de hoeken te spuiten waar ze zitten. Fruitvliegjes en huisvliegen gaan ervandoor wanneer u hun vliegroutes sprayt.

Ook handig om muizen te verjagen

Muizen zien er misschien schattig uit, maar in huis horen ze niet. Toch is een val of vergif een naar idee. Met pepermuntolie kunt u de diertjes op diervriendelijke wijze verdrijven. Probeer uit te vissen waar de muizen uw huis binnenkomen en leg hier enkele watjes met pepermuntolie. De geur zal ze tegenhouden.

Bouwkundige keuring

Sommige soorten ongedierte kunnen schade toebrengen aan huizen en zijn een gevaar voor de gezondheid. Wilt u een woning kopen of uw woning verkopen, laat dan een bouwkundige keuring uitvoeren! Tijdens een bouwkundige keuring letten onze inspecteurs ook op de ongewenste aanwezigheid van deze diertjes. Het aantreffen van ongedierte in uw woning kan op diverse bouwtechnische problemen duiden en dit wordt mogelijk aangestipt in een bouwkundig rapport.

2022-10-27T15:42:51+01:00