4 Oorzaken van een verstopt riool

Staat u op het punt een huis te kopen? U zit niet te wachten op extra bouwkundige kosten nadat u eigenaar bent geworden van een woning, toch? Helaas overkomt dit toch verschillende mensen die een huis kopen. Ze krijgen bijvoorbeeld te maken met een verstopt riool. Gelukkig zijn er wat oorzaken op te noemen waardoor een probleem als dit snel kan worden verholpen. Wij zetten 4 mogelijke oorzaken van een verstopt riool voor u op een rij.

1. Slecht aangelegde en verouderde rioolsystemen

Bij nieuwe rioolsystemen komen minder problemen voor dan bij verouderde rioolsystemen. Juist daarom is het belangrijk goed te letten op de kwaliteit van de riolering, het jaar wanneer deze is aangelegd en of er eventuele tekeningen van zijn.

2. Wortel ingroei

Wortel ingroei komt veelvuldig voor bij oudere riolen. Gresbuizen zijn hier erg gevoelig voor. Wortelfrezen kan dit probleem verhelpen. In andere gevallen is het aanleggen van een nieuwe riolering noodzakelijk.

3. Aangekoekt vet

Een overschot aan vet wordt vaak door het toilet gespoeld. Denk bijvoorbeeld aan etensresten. Verf en andere soorten afval wordt eveneens vaak in de riolering gegooid. Daar is het toilet of de afwasbak natuurlijk niet voor bedoeld en kan zomaar een oorzaak zijn van een verstopte riolering.

4. Overdadig gebruik van toiletpapier

Sommige mensen gebruiken teveel toiletpapier of spoelen bijvoorbeeld maandverband of schoonmaakdoekjes door het toilet. Dit kan er voor zorgen dat de riolering verstopt raakt. Het gebruik van een gootsteenontstopper kan helpen, evenals wat middeltjes van de drogist.

Rioolproblemen voorkomen of verhelpen

Zowel kopers als verkopers zitten niet te wachten op rioolproblemen. Zorg daarom dat u als verkoper altijd netjes omgaat met de riolering. Spoel niet alles door het toilet, maar maak gebruik van vuilnisbakken of andere afvalbakken. Daarmee is veel ellende te voorkomen. Toch last van een verstopte riolering? Win advies in of maak een afspraak bij een loodgietersbedrijf.

Inspectie door Homekeur

Vraag een bouwtechnische keuring aan bij Homekeur wanneer u op het punt staat een huis te kopen. Als specialist weten wij precies wat er komt kijken bij een inspectie en waar u als koper extra op moet letten. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel direct om een afspraak in te plannen voor een bouwtechnische inspectie.

2021-01-07T16:25:46+01:00