Oorzaken van lekkage in de badkamer

Lekkage in de badkamer komt relatief vaak voor. Meerdere zaken kunnen zorgen voor lekkage. Wanneer u een woning wilt kopen, dan wilt u uitsluiten dat u te maken krijgt met hoge kosten achteraf. Lekkage in de badkamer moet worden verholpen en zorgt gegarandeerd voor hoge kosten. Homekeur voert graag een bouwkundige keuring uit. Aan de hand van deze keuring, waarvan u een bouwkundig rapport ontvangt, kunnen wij u alles vertellen over de woningstaat. Zo bieden wij u ook duidelijkheid over eventuele lekkages in huis. Wij geven u graag inzicht in 5 veel voorkomende oorzaken van lekkage in de badkamer.

1. Beschadigde leidingen in de badkamer

De leidingen in de badkamer horen van goede kwaliteit te zijn, zodat u erop kunt vertrouwen. Helaas is er niet altijd sprake van een hoogwaardig leidingwerk. Het leidingwerk kan verouderd zijn en problemen vertonen, maar kan ook om andere redenen beschadigd zijn geraakt. Beschadigde leidingen zorgen al snel voor lekkage in de badkamer.

2. Schade aan een afvoer

In de gemiddelde badkamer zijn meerdere afvoeren aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de afvoer van de wastafel, van de douche of van het toilet. Afvoeren zijn sterk, maar dit betekent uiteraard niet dat zij niet beschadigd kunnen raken. Wanneer er schade aan een afvoer ontstaat, dan is het risico groot dat er lekkage in de badkamer ontstaat. Een beschadigde afvoer kan in de meeste gevallen makkelijk worden opgelost door een loodgieter.

3. Lekkage in de badkamermuren

In de muren van de badkamer is een leidingwerk te vinden. Dit leidingwerk zit goed ‘ingepakt’, waardoor het minder gevoelig is voor schade. Helaas betekent dit niet dat er geen problemen kunnen ontstaan met deze leidingen. Wanneer een leiding in de muur kapot gaat, dan ontstaat er vaak snel een vochtprobleem. Het verhelpen van dit soort lekkages in de badkamer brengt vaak hogere kosten met zich mee.

4. Lekkage rond het bad

Is er een bad aanwezig in de badkamer? Dan is het goed mogelijk dat er op deze plek lekkage ontstaat. De kitranden worden na verloop van tijd van slechtere kwaliteit, maar er kunnen ook problemen ontstaan met bijvoorbeeld het afvoerputje, de afvoerleiding, de waterleidingen of de kraan. Het spreekt voor zich dat bepaalde lekkages, zoals het vervangen van kitranden, voordeliger en makkelijker op te lossen zijn dan andere lekkages rond het bad.

5. Lekkage in de badkamervloer

Ook in de vloer van de badkamer bevindt zich een leidingwerk waarin problemen kunnen ontstaan. Het principe is gelijk aan lekkages in de wanden van de badkamer. Wanneer er een lekkage aanwezig is in de vloer van de badkamer, dan kan het vocht relatief snel zichtbaar worden op het plafond van de ruimte onder de badkamer. Deze lekkages in de badkamer dienen zo snel mogelijk te worden verholpen.

Is er sprake van lekkage in de badkamer?

U wilt niet na de aankoop van een woning ontdekken dat er lekkage in de badkamer bestaat. Dit betekent dat u voor onverwachte, vaak hoge kosten komt te staan. Homekeur helpt u graag om dit te voorkomen. Wij voeren een bouwkundige keuring voor u uit, zodat u zekerheid heeft over de staat van de woning voordat u deze al dan niet besluit te kopen. Uiteraard ontvangt u van ons een gespecificeerd bouwkundig rapport. U kunt uw afspraak direct online inplannen. Voor meer informatie en advies kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

2021-05-15T13:25:31+01:00