Hoe ontstaat schimmel in de badkamer?

Schimmel in de badkamer is een veel voorkomend probleem. Vaak wordt er gedacht dat alleen oudere woningen te maken krijgen met schimmelproblemen, maar dit is zeker niet juist. Ook in nieuwere woningen kan schimmel in de badkamer voorkomen. Tijdens een bouwkundige keuring, uitgevoerd door Homekeur, wordt een woning ook gecontroleerd op de aanwezigheid van vocht en schimmel. Onze bevindingen zijn vervolgens terug te vinden in een duidelijk, gespecificeerd bouwkundig rapport. Wanneer er schimmel in de badkamer aanwezig is, dan zullen wij u hierover informeren en bieden wij u een deskundig advies.

Schimmel in de badkamer komt door vocht

De badkamer behoort tot de vochtige ruimten in een woning. Wanneer u een bad of douche neemt, dan ontstaat er veel waterdamp. Deze waterdamp gaan condenseren wanneer het niet wordt afgevoerd door middel van mechanische of natuurlijke ventilatie. Er ontstaan dan waterdruppels die overal terecht kunnen komen. De spiegel en het raam beslaan, de muren worden vochtig en het plafond blijft ook niet gespaard. Eigenlijk wordt alles in de badkamer vochtig. Blijft het vervolgens voor langere tijd vochtig? Dan ontstaat er schimmel. We zien schimmel in de badkamer het snelst verschijnen op het plafond, aan de bovenkant van de wanden, op het voegwerk en bij kitranden.

Waarom schimmels in de badkamer verwijderen?

Schimmels in de badkamer moeten altijd worden aangepakt. Een snelle oplossing lijkt om er gewoon een likje verf overheen te doen. De schimmels worden dan inderdaad, vaak tijdelijk, onzichtbaar. Echter, zij zijn nog altijd aanwezig en dit betekent dat zij ook nog steeds een slechte invloed hebben op de gezondheid van iedereen die de badkamer gebruikt. Juist omdat schimmels een negatieve invloed op de gezondheid hebben, is het belangrijk om deze effectief te verwijderen. Sporen van schimmels in de badkamer kunnen onder meer hoesten en benauwdheid veroorzaken.

Hoe moeten schimmels in de badkamer verwijderd worden?

U wilt natuurlijk niet dat uw gezondheid in gevaar komt wanneer u de badkamer gebruikt. Het is daarom belangrijk om schimmels snel en effectief te verwijderen. Doe dit in geen geval met een droge borstel, een droge doek of een ander droog hulpmiddel. Dit zorgt er namelijk voor dat de schimmeldeeltjes in de lucht gaan zweven, waardoor zij makkelijk kunnen worden ingeademd. Het is het best om antischimmel producten toe te passen, omdat dit toch de meest effectieve manier is om echt van de schimmels verlost te raken. Voorkom nieuwe schimmelvorming door te zorgen voor een goede ventilatie.

Hoe staat het ervoor met de ventilatie?

Als u een woning wilt kopen, dan wilt u niet te maken krijgen met schimmels in de woning. Tijdens een bouwkundige keuring controleren wij of er schimmels aanwezig zijn. Daarnaast inspecteren wij ook de ventilatie. Is er een mechanische ventilatie aanwezig? Dan zullen wij deze aan een inspectie onderwerpen. Wij stellen altijd een bouwkundig rapport op, zodat u zekerheid heeft over de staat van de gehele woning vóórdat u een beslissing neemt met betrekking tot de aankoop van de woning. U kunt bij Homekeur online een afspraak inplannen. Wilt u eerst meer informatie of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op.

2021-05-15T13:22:03+01:00