7 Onmisbare gereedschappen voor een verbouwing

Goed voorbereid verbouwen gaat altijd makkelijker. Degelijk gereedschap is daarbij onmisbaar. Wat heeft u dan precies nodig? Tools zoals een stelling en beschermende uitrusting, zijn in elk geval belangrijk. Daarnaast mogen een goede hamer en een boor niet ontbreken. Door bij een nieuw huis eerst een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, weet u precies waar u aan toe bent.

Efficiënt werken met accugereedschap

Onder accugereedschap verstaan we al het gereedschap dat door middel van een accu wordt opgeladen en ‘automatisch’ werkt. Bij verschillende klussen zorgt dit voor gemak en snelheid. U kunt bijvoorbeeld denken aan een boor of lasapparatuur, waarmee leidingen aan elkaar worden gelast. Daarnaast zijn er schroevendraaiers met een accu, die behoorlijk wat inspanning uit handen nemen.

Een ijzerzaag

Om te zagen in metaal of kunststof, is een ijzerzaag bij veel verbouwingen een handige tool. Enige handigheid is wel vereist in het hanteren ervan. Met een ijzerzaag kunt u onder meer in leidingen zagen. Er zijn ook bedrijven die zo’n zaag verhuren.

Veilig en makkelijk: een spanningszoeker

Bij een verbouwing kunt u altijd een defecte lamp tegenkomen, of draden waarvan u niet weet of daar stroom op staat. Met een spanningszoeker kunt u dit veilig uittesten. De spanningszoeker lijkt op een schroevendraaier, al kunt u hem herkennen aan het ‘scherpe’ puntige uiteinde.

Een rolmaat om te passen en meten

Een rolmaat moet u tijdens een verbouwing vrijwel altijd in de buurt hebben. Of het nu gaat om het opmeten van een kast, deuropening of vloer: door te meten kunt u nauwkeurig werken. Bij voorkeur zijn er meerdere rolmaten in de buurt tijdens een verbouwing, zodat er nooit iemand misgrijpt.

Schroevendraaierset

Een schroevendraaierset is onmisbaar tijdens verbouwen en klussen, omdat u met een complete set altijd de juiste maat in huis heeft voor elke schroef. Zo voorkomt u dat u voor bepaalde schroeven toch naar de klussenzaak of bouwmarkt moet.

Stellingen voor klussen op hoogte

Voor klussen in de hoogte kunt u natuurlijk een ladder gebruiken, maar een stelling is veel veiliger. Bovendien werkt het comfortabeler. Het is kortom veiliger, en scheelt stress. Er zijn verschillende bedrijven die stellingen of steigers verhuren.

Kwaliteit en uitrusting

Voor sommige werkzaamheden is bescherming onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan lassen met een daarvoor bestemde bril op, of het inslaan van spijkers met handschoenen aan. Ook bij werken met puin of scherven zijn handschoenen onmisbaar. Goede bescherming zorgt voor gemak en voorkomt problemen. Een andere tip is om voor materialen te kiezen van goede kwaliteit. Hiermee voorkomt u allerlei ongemakken (ongelukken) en werkt u efficiënter.

Bouwtechnische keuring aanvragen bij Homekeur

Door middel van een bouwtechnische keuring, krijgt u alle duidelijkheid over de staat van de woning en bijbehorend advies over een mogelijke verbouwing of renovatie. U bent zo zekerder van uw koop en beter voorbereid op wat u op wilt, of moet knappen. Bij Homekeur kunt u voor een nette prijs een gedegen bouwtechnische keuring aanvragen.

2020-01-24T15:10:47+01:00