Top 10 ongedierte in Nederlandse huizen

Wist u dat er miljoenen soorten insecten in de wereld zijn? Dat zijn enorm veel plagen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over knaagdieren, die graag in en rondom uw huis hun nesten maken. De nesten van ongedierte zijn vaak te vinden in en rond de dakranden van huizen, achter luiken en zelfs in speeltoestellen.

1. Termieten

Termieten zijn één van de meest destructieve plagen. Ze zwermen over het algemeen in het voorjaar. Het is belangrijk om een jaarlijkse termieteninspectie te laten uitvoeren om kostbare schade te voorkomen. Eén kolonie termieten kan gemiddeld 3 miljoen leden bevatten. Er zijn gedocumenteerde gevallen waarin 70 miljoen termieten zijn gevonden!

2. Muizen

Huismuizen zijn het hele jaar door actief en nestelen zich op warme, stille plekken zoals muren of kasten. Ze knagen voortdurend, beschadigen meubels en kauwen op verpakkingen om voedsel te vinden. Het is ook bekend dat muizen ziekten verspreiden.

3. Kakkerlakken

Kakkerlakken wonen graag in warme huizen, keukens en holten aan de muur. Ze komen vaak naar buiten in het donker, voeden zich met elk soort voedsel en kunnen ziekten met zich meedragen.

4. Wespen

Wespen kunnen een probleem worden in uw tuin en vliegen vaak via openstaande ramen naar binnen. Grote wespennesten kunnen meer dan 25.000 wespen bevatten! Nesten zijn te vinden in dakranden, muurholten, bomen, struiken en onder de grond.

5. Muggen

Er zijn meer dan 3531 soorten muggen beschreven, waarvan 36 soorten in Nederland zijn waargenomen. Ze steken vaak en worden een probleem als de temperaturen in de lente en de zomer stijgen. Hoewel ze vooralsnog geen dodelijk gevaar opleveren, kunnen ze wel voor veel irritatie en ongemak zorgen.

6. Ratten

Ratten zijn de laatste jaren bezig met een opmars. Ze houden zich op in riolen, doen zich tegoed aan wat zich in onze vuilniszakken bevindt en maken hun nesten het liefst onder onze woningen. Tekens van besmetting omvatten uitwerpselen en tandafdrukken op elektrische kabels, wat brandgevaar kan opleveren. Van ratten is bekend dat ze ziekten verspreiden.

7. Vliegen

Of het nu gaat om huisvliegen of fruitvliegjes, deze plagen kunnen een breed scala aan ziekten met zich meebrengen, waaronder voedselvergiftigingsbacteriën.

8. Bedmijt

In tegenstelling tot hun naam zijn bedwantsen ook te vinden in scheuren en spleten. Ze voeden zich met menselijk bloed en zijn erg moeilijk te beheersen, omdat ze zich snel verspreiden.

9. Mieren

Mieren gaan huizen binnen op zoek naar voedsel. Mierennesten bevinden zich vaak op gazons, in warme, droge grond en onder verharding. Kijk naar fijn verpulverde grond.

10. Het papiervisje

Het papiervisje komt voor op drogere plaatsen, bijvoorbeeld in dozen met oude spullen zoals documenten en foto’s. Papiervisjes kunnen in grote aantallen grote aanrichten aan uw behang, boeken, papier, kleding, wandbedekking of uw dierbare postzegelverzameling.

Ongedierte verwijderen

Heeft u last van ongedierte in uw geliefde woning en wilt u hier zo snel mogelijk van af? Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een offerte voor een inspectie aan. Dan zorgen wij ervoor dat uw huis weer ongediertevrij wordt!

2018-04-28T09:51:35+01:00