Bespaar niet op het onderhoud van uw CV ketel

De knoop is doorgehakt, je gaat op zoek naar een ander huis en deze heb je na veel zoeken gevonden. Na het onderhandelen over de prijs is het tijd voor de bouwtechnische keuring. Je wilt immers weten of je huis geen gebreken heeft. Een van de aspecten waar een inspecteur naar kijkt is de staat van de CV ketel. Veel woningeigenaren besparen op de jaarlijkse controle, maar dit kan vervelende en dure gevolgen hebben.

Bouwkundige inspectie

Nadat je een huis hebt gevonden die voldoet aan je wensen, moet je verder met de volgende stappen. Een bouwkundige inspectie brengt in kaart hoe de staat van het onderhoud is en waar je dus de komende jaren rekening mee moet houden. Een van de punten is de staat van de CV ketel. Het is belangrijk dat deze jaarlijks is onderhouden. Dit kost gemiddeld 60 tot 80 euro per jaar voor een gemiddelde CV ketel.

Check de CV ketel

Met het onderhoud als schilderwerk buitenom houden mensen over het algemeen wel rekening mee. Wat echter vaak vergeten wordt, is de CV ketel. Als de CV ketel maar een paar jaar oud is, gaat iedereen er vanuit dat het wel goed zit. Maar dat is zeker niet waar. Vergeet niet dat de CV ketel ervoor zorgt dat het warm is in je huis, je niet koud hoeft te douchen en je de vaat kan doen in warm water.

Voordelen onderhoud CV ketel

Regelmatig onderhoud van je CV ketel is dus van groot belang, waarom eigenlijk?

  1. Langere levensduur van de ketel: een goede verbranding en schone onderdelen zorgen voor een langere levensduur.
  2. Hoger rendement: een vervuilde ketel heeft een lager rendement dan een schone ketel en dat scheelt uiteindelijk weer geld.
  3. Veiligheid: naast de onderdelen controleert de monteur de rookgaskanalen. Die moeten 100% in orde zijn. Zijn ze dat niet? Dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan zoals koolmonoxide vergiftiging.

Checkpoints

De monteur controleert onder andere de radiatoren, eventuele storingen, de veiligheid, de warmte tapwater en rookgasafvoer. Ook reinigt de monteur diverse onderdelen en vervangt eventuele onderdelen die door slijtage niet meer goed werken. Bovendien informeert de monteur de eigenaar over hoe hij de CV ketel kan bijvullen en ontluchten.

Bouwkundig rapport

In een bouwkundig rapport wordt ook de CV ketel meegenomen. Bent u van plan een huis te gaan kopen of zit u midden in het aankoopproces? Vraag gerust een bouwkundige inspectie aan bij  Homekeur. Zo wordt de staat van uw woning in kaart gebracht en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

2020-01-24T15:23:23+01:00