Notariskosten aankoop huis berekenen 2021-02-02T05:45:55+01:00

Bouwtechnische keuring

Bij de aankoop van een huis moet u meer dan alleen de notariskosten berekenen. Vergeet vooral niet de gemiddelde kosten voor een bouwkeuring!

Een huis of appartement kost meer dan de aankoop alleen. U krijgt te maken met allerlei eenmalige kosten, zoals uw notariskosten die worden berekend voor de overdracht en uw kosten voor een bouwkundige keuring. In veel gevallen is een bouwrapport nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten. Het berekenen van de gemiddelde eenmalige kosten zorgt ervoor dat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

Kosten notaris en bouwkeuring bij aankoop huis zelf berekenen

Zowel uw notariskosten als uw kosten voor een bouwkeuring kunt u zelf berekenen. Wie een bestaande woning koopt, moet verplicht bij de notaris aankloppen. U bent vrij om zelf uw notaris te kiezen. Het is een afweging van kwaliteit en prijs. Hetzelfde geldt voor een bouwkeuring. Het is natuurlijk heel iets anders, maar ook een onderdeel dat u nodig heeft bij de aankoop van uw huis. Het is een kleine investering waarmee u veel zekerheid koopt. De zekerheid dat u geen appartement of woningen koopt met ernstige gebreken.

Wat kost een bouwkeuring?

De gemiddelde kosten voor een bouwkeuring liggen tussen de € 300,- en € 400,- euro. De keuring is een beoordeling van de woning op basis van een visueel onderzoek op alle essentiële punten voor zover deze bereikbaar zijn onder normale omstandigheden. Tegelwerk, het schilderwerk, fundering en het hang- en sluitwerk zijn aspecten waar tijdens een bouwkeuring naar wordt gekeken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke punten waarop gecontroleerd wordt tijdens een bouwkeuring. Bij Homekeur betaald u 349,- euro inclusief de BTW voor woningen tot 1000m3 inhoud!

Wanneer gaat u naar de notaris?

Het spreekt bijna voor zich dat u een bouwkeuring het beste kunt laten plaatsvinden niet bij, maar voor aankoop van een huis of appartement. Zo weet u als huizenkoper waar u aan toe bent. Zeker wanneer u een oudere woning op het oog heeft, is het verstandig om deze aankoopkeuring te laten doen. Het bouwkundig rapport geeft de bouwtechnische staat van de woning weer. U kunt de gegevens uit het rapport bijvoorbeeld gebruiken bij onderhandelingen over de vraagprijs. Zijn beide partijen het eens over de prijs, dan kan een notaris worden benaderd voor de overdracht. Het zoeken naar een notaris zal nooit een probleem zijn, want ons land kent talloze notariskantoren. Wel kunnen de tarieven verschillen.

Ervaringen met Homekeur

Een vergelijkingssite heeft tot doel het u zo makkelijk mogelijk te maken bij het zoeken naar een bouwtechnisch bedrijf. Een bedrijf dat voor u een bouwkeuring kan uitvoeren of voor een totale bouwbegeleiding kan zorgen. Kijkt u maar eens rond en kies het bedrijf welke het beste bij u past. Lees vooral de enthousiaste reacties van klanten van Homekeur, dat maakt uw keuze een stuk eenvoudiger.