Maak kennis met Homekeur; het bouwkundig inspectiebureau

Homekeur is het bouwkundig inspectiebureau waar u altijd op kunt vertrouwen. Voor elke bouwkundige keuring zetten wij meer dan 15 jaar ervaring in en zorgen wij voor optimale duidelijkheid met betrekking tot de bouwtechnische staat van de woning. Door de jaren heen hebben wij onze dienstverlening mogen verbreden, waardoor wij u van dienst kunnen zijn met meerdere services op hoog niveau. Wij geven u graag inzicht in de diensten die wij u vanuit ons bouwkundig inspectiebureau aan kunnen bieden.

Bouwkundige keuringen voor woningaankoop

Wanneer u een woning wilt kopen, dan wilt u zeker zijn dat alles in orde is. Is er iets niet in orde met de woning en krijgt u op korte termijn met kosten te maken, zoals reparatiekosten? Dan wilt u dit weten vóórdat u een bod uitbrengt op de woning. Homekeur geeft u zekerheid over de bouwtechnische staat van de woning. Wij inspecteren alles van dak tot kruipruimte en stellen voor u een rapport op waarin wij al onze bevindingen verwerken. Vanzelfsprekend bieden wij u ook adviezen en kostenberekeningen, zodat u optimale duidelijkheid heeft.

Bouwkundige NHG rapporten

Een hypotheek met NHG, ook wel de Nationale Hypotheek Garantie, is niet altijd mogelijk wanneer er geen bouwkundig rapport aanwezig is. In bepaalde gevallen is het verplicht om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Een taxateur kan deze keuring adviseren, maar de verplichting ontstaat bijvoorbeeld ook wanneer er voor meer dan 10 procent van de woningwaarde aan achterstallig onderhoud aan de woning bestaat. Homekeur voert een volwaardige en complete inspectie uit, waarna een bouwkundig NHG rapport kan worden opgesteld door onze professionals.

Een energielabel voor uw woning

Bij het verhuren of verkopen van een woning is het hebben van een energielabel verplicht sinds 1 januari 2021. Het energielabel laat duidelijk zien hoe het precies zit met de energiezuinigheid van de betreffende woning. Hoe beter een energielabel, hoe meer de woning waard is. Eén van de doelen van het energielabel is dan ook om woningeigenaren te stimuleren maatregelen te nemen om de duurzaamheid van de woning te optimaliseren. Een energielabel is geldig voor de duur van 10 jaar. Wanneer u een energielabel voor uw woning wilt aanvragen, dan staat er via Homekeur gediplomeerde adviseurs voor u klaar.

Energielabel voor utiliteitsgebouwen

Ook utiliteitsgebouwen hebben in meerdere situaties een energielabel nodig. Alle kantoorgebouwen in Nederland moeten bijvoorbeeld vanaf 2023 in het bezit zijn van minimaal energielabel C. Het bepalen van een energielabel voor utiliteitsgebouwen werkt anders dan het vaststellen van een energielabel voor een woning. Alleen EPA-U adviseurs mogen een energielabel voor utiliteitsgebouwen vaststellen. De adviseurs van Homekeur zijn bevoegd om een energielabel voor utiliteitsgebouwen op te stellen.

Maak nader kennis met Homekeur

Homekeur staat voor u klaar, of u nu een bouwtechnische keuring uit wilt laten voeren of een energie label voor uw woning of utiliteitsgebouw nodig heeft. In onze kennisbank vindt u meer informatie, maar wij nodigen u ook uit om eens nader kennis met ons te maken via ons YouTube kanaal, waar wij tips, inspiratie en adviezen met u delen. Wilt u gebruik maken van onze veelzijdige dienstverlening? Dan staan wij graag voor u klaar. Maak een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

2022-10-27T15:56:54+01:00