Verkeerd bevestigde loodslabbe vaak oorzaak lekkage

Lekkage kan uiteraard door meerdere factoren worden veroorzaakt. In de praktijk zien we vaker dat verkeerd bevestigde loodslabben de oorzaak van lekkage zijn. Loodslabben zijn bedoeld om twee delen van een woning op een waterdichte wijze af te sluiten. Wanneer deze loodslabben niet juist worden bevestigd, dan is de afsluiting niet waterdicht en ontstaat er lekkage. Heeft u een mooie woning op het oog en wilt u zeker weten dat de loodslabben juist bevestigd zijn? Laat dan een bouwkundige keuring uitvoeren door Homekeur. Na de keuring ontvangt u van ons een gespecificeerd bouwkundig rapport.

Waar komen we loodslabben tegen?

Loodslabben staan ook wel bekend als daklood. Op de eerste plaats worden loodslabben gebruikt om twee delen van een woning, die tegen elkaar aan zitten, af te dichten. We komen loodslabben dan ook op meerdere plekken tegen, zoals onder de nokvorsten, bij kozijnen, bij de schoorsteen, rondom de kachelpijpen en rondom de dakkapel. Waar kieren kunnen ontstaan worden loodslabben toegepast om te voorkomen dat er vocht tussen de twee delen kan komen. Daarnaast worden loodslabben ook toegepast bij het isoleren van een woning. Doordat spleten en kieren goed worden afgedekt kan de warmte niet meer uit huis ontsnappen en ontstaat er dus een betere isolatie. Vanzelfsprekend is het dan wel belangrijk dat de loodslabben correct worden bevestigd.

Wanneer loodslabben verkeerd worden bevestigd

Loodslabben moeten technisch correct worden bevestigd. Wanneer dit niet het geval is, dan ontstaan er al snel problemen. In de praktijk zien we vaak dat het lood op een verkeerde wijze is geplaatst en dat de lintvoeg los gaat laten. Hierdoor is de afdekking niet meer optimaal. Wanneer loodslabben eenmaal beschadigd zijn, dan kan het in bepaalde gevallen nog worden hersteld. Reparaties met batuband komen vaker voor.

Tijdig de loodslabben vervangen

Beschadigde loodslabben zorgen niet meer voor een waterdichte afsluiting en moeten worden vervangen. Als de loodslabben verkeerd zijn bevestigd, dan kan dit al snel het geval zijn. Zijn de loodslabben correct bevestigd? Dan hoeft het lood lange tijd niet vervangen te worden. Lood kent een zeer lange levensduur, maar gaat uiteindelijk door ouderdom wel scheuren. Dit is een teken dat het tijd is om het lood te vervangen. Zowel verkeerd aangebrachte als verouderde, versleten loodslabben zorgen vaker voor lekkage.

Grondige inspectie van de loodslabben

De loodslabben horen in orde te zijn. Is dit niet het geval? Dan is het verstandig om de loodslabben op korte termijn te (laten) vervangen. Hier komen uiteraard kosten bij kijken. Het is voor u daarom prettig om te weten wat de staat van de loodslabben van een woning is wanneer u interesse in de woning heeft. Homekeur stelt dit graag voor u vast. Tijdens een bouwkundige keuring onderwerpen wij de loodslabben ook aan een grondige inspectie. In het bouwkundig rapport delen wij u al onze bevindingen en adviezen mede. Plan uw afspraak direct online of neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

2021-09-27T13:45:16+01:00