Kosten bouwtechnische keuring 2021-02-06T17:37:35+01:00

Bouwtechnische keuring

Kosten bouwtechnische keuring

Welk prijskaartje hangt er aan een bouwtechnische keuring? Misschien wel één van de eerste vragen die bij je opkomen als je gaat nadenken over het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Logisch, want bij het aankopen van een huis komen er veel kosten kijken. Op deze pagina leggen we je uit welke kosten er gemoeid zijn bij het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring. En belangrijker nog: Wat gaat het je opleveren.

Het kopen van een huis zijn spannende tijden. Veel zaken waar je rekening mee moet houden. Maar vooral, maak je de juiste keuzes? Het krijgen van zekerheden, waardoor je beter in staat bent de juiste keuzes te maken, is warm welkom. En dat is een enorm belangrijke reden dat veel potentiële huizenkopers kiezen voor een bouwkundige keuring. Tegelijkertijd let je in deze periode uiteraard sterk op je uitgaves.

Overwegingen

Er zijn echter twee belangrijke punten waarom het kiezen voor een bouwtechnische keuring zeer aan te bevelen is:

 • Het geeft je een zeer helder beeld van de conditie van de betreffende woning. Je hebt in kaart wat de gebreken zijn en wat het ongeveer gaat kosten om deze gebreken te verhelpen. Dat geeft een goed fundament voor het maken van de keuze om wel/niet te kiezen voor de betreffende woning.
 • Doordat je op basis van de keuring een weloverwogen keuze kunt maken, geeft het veel rust nadat je beslissing eenmaal gemaakt hebt.

Laten we op deze pagina achtereenvolgens verder kijken naar de kosten bouwtechnische keuring, de inhoud van de keuring, het resultaat van de keuring, en het moment van de bouwkundige keuring.

Kosten bouwtechnische keuring

De kosten van een bouwtechnische keuring bedragen: € 369,-. Deze kosten voor een bouwtechnische keuring zijn inclusief BTW. Uiteraard zijn onze prijsvoorwaarden van kracht. Namelijk:

 • Deze prijs voor het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is voor woningen tot een woninginhoud van 1000m3.
 • Grotere woningen keuren we uiteraard ook graag. Per 100m3 rekenen we de extra kosten van € 25,-. Ook dit bedrag is inclusief BTW.
 • Wil je de opdracht annuleren? Dat kan natuurlijk om diversen redenen voorkomen. Daarom doen we daar niet moeilijk over. Tot 24 uur voor de afspraak kun je kosteloos annuleren. Bij het annuleren van een keuring op de dag zelf rekenen we het bedrag van € 369,- inclusief btw wel volledig door.
  • Wel brengen we bij een volgende opdracht een korting van € 100,- in.
 • Kruipruimtes en daken inspecteren we graag voor onze klanten. Maar wel op de voorwaarde dat onze keurder de situatie als veilig en verantwoordelijk beoordeeld.
 • Woon je op één van de Waddeneilanden? Dan reken we een meerprijs van € 150,-.

In aanvulling op deze prijsvoorwaarden zijn ook onze algemene voorwaarden van kracht.

Inhoud van de keuring

Nu de kosten van een bouwtechnische keuring (€ 369,- inclusief BTW) helder zijn, kijken we ook naar de inhoud van de keuring. Wat krijg je er precies voor terug? Wat mag je van Homekeur verwachten als je een bouwtechnische keuring aanvraagt?

Nadat je een afspraak hebt gemaakt (via het formulier op deze pagina, waarna we contact opnemen voor het definitief maken van de afspraak), komt de keurder op de afgesproken datum en tijdstip naar de betreffende woning toe en voert de keuring uit. De keuring duurt meestal ongeveer een uur. Het heeft onze voorkeur dat je aanwezig bent bij de keuring. Zo heb je zelf gelijk een goed beeld van de zaken waarop gelet en wat de conditie van de betreffende woning is.

Tijdens de keuring maakt de inspecteur gebruik van geavanceerde software om zijn bevindingen in te rapporteren. De woning wordt volledig geïnspecteerd. Zo wordt er gelet op onder meer het volgende:

 • Constructie (zoals de kapconstructie);
 • Trappen en hekwerken;
 • Alle sanitaire groepen;
 • Conditie van wanden, vloeren en plafonds;
 • Brandveiligheid;
 • Installaties;
 • Kozijnen;
 • Schilderwerk;
 • Etc.

Resultaat van de keuring

Nadat de inspecteur de woning heeft gekeurd, wordt alles verwerkt in een rapportage. Deze rapportage krijg je spoedig na de keuring toegestuurd. Hierin staan alle gebreken vermeld, inclusief indicatie van de kosten om de gebreken te verhelpen. Benieuwd hoe zo’n rapport eruit ziet? Bekijk dan eens ons voorbeeldrapport.

Moment van de bouwkundige keuring

Wanneer laat je een bouwkundige keuring uitvoeren? En kun je je voorlopige koopcontract al tekenen voordat de keuring is uitgevoerd? Logische vragen die we regelmatig gesteld krijgen. Speciaal daarom hebben we hierover een pagina gemaakt, waarin alle informatie overzichtelijk te vinden is.

Mocht je vragen hebben over de kosten van een bouwtechnische keuring, stuur ons gerust een berichtje! Of vraag direct de bouwkundige keuring aan via deze pagina.