Kosten bouwkundige keuring 2021-02-02T05:42:23+01:00

Bouwtechnische keuring

Kosten bouwkundige keuring

Aan het oriënteren op een nieuwe woning? Dan kom er een moment waarop het tijd is om alles op een rijtje te zetten. Je bent bezig met vragen zoals: waar moet ik allemaal rekening mee houden, welke kosten komen er voorzien en eventueel onvoorzien? Daarbij zal logischerwijs ook de vraag komen: Wat zijn de kosten van een bouwkundige keuring?

Op deze pagina zetten we alles rondom de bouwkundige keuring voor je op een rijtje, en lees je welke tarieven er gelden voor het laten uitvoeren van bouwkundige keuring.

Kosten Bouwkundige Keuring

Het is natuurlijk interessant om te weten wat de kosten zijn van een bouwkundige keuring. Belangrijker nog is om te weten wat het je oplevert en wat je er mogelijk mee kunt besparen. Laten we eerst kijken wat een bouwkundige keuring is en wanneer je deze laat uitvoeren. Vanuit die achtergrond kunnen we kijken naar de kosten en de waarde van een bouwkundige keuring.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een expert die de bouwtechnische staat van een huis vaststelt. Daarbij wordt gekeken naar onder andere de muren, de constructie, de staat van het hout, het hang- en sluitwerk, enzovoorts. De expert verzamelt alle data over het huis en verwerkt het in een rapport. Door middels van dit bouwkundige rapport kun je weloverwogen een keuze maken om wel of niet voor de betreffende woning te kiezen. Blijkt dat de gehele staat van huis in orde is? Dan is de keuze makkelijk gemaakt. Treft de expert gebreken aan? Bedenk dan goed voor welke kosten en gevolgen je komt te staan bij het oplossen van deze gebreken. Kortom. Met een bouwkundige keuring kom je in ieder geval niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat levert het op?

En dat is precies het punt waarom het niet alleen interessant is om te kijken wat de kosten zijn van een bouwkundige keuring. Maar ook naar wat het je oplevert. Een huis bestaat immers uit veel verschillende delen. En het oplossen van een bouwtechnisch mankement (wat voor de rekening van de woningkoper is), gaat in de meeste gevallen gepaard met een flinke som geld. Grote kans dat je deze gebreken zelf niet zult ontdekken. In sommige gevallen is het beter om de keuze te maken niet te kiezen voor de betreffende woning. Simpelweg omdat het je financieel teveel gaat kosten. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring bespaart je in zo’n geval dus veel geld en zorgen.

Benieuwd wat het goede moment is in het aankoopproces om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren? Dat lees je hier.

Kosten Bouwkundige Keuring

Het is nu helder wat een bouwkundige keuring is en wat het je oplevert. Maar natuurlijk wil je ook graag weten wat het je gaat kosten. Homekeur B.V. rekent voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring, inclusief het opleveren van een bouwkundig rapport, een bedrag van: € 369,-. Dit bedrag is inclusief BTW.

Natuurlijk stellen we aan deze prijs van € 369,- inclusief btw voor een bouwkundige keuring wel enige voorwaarden. Laten we ze puntsgewijs doornemen.

  • De prijs van € 369,- voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring is voor woningen met een inhoud tot 1000m3.
  • Is de betreffende woning groter dan 1000m3? Dan rekenen we een meerprijs van € 25,- (incl. BTW) per 100m3.
  • Wij doen niet moeilijk over het annuleren van een opdracht. Als je de opdracht 24 uur van te voren annuleert (gerend op werkdagen) brengen wij geen kosten in rekening.
  • Annuleer je de opdracht op de dag van de afspraak? Dan zijn wij wel genoodzaakt de kosten volledig door te rekenen. Wel geven we bij een volgende opdracht een korting van € 100,-.
  • Het genoemde tarief is geldig voor één woning. Dus voor één huisnummer.
  • Een woning laten keuren op de Waddeneilanden? Dat is mogelijk. Wij rekenen daarvoor een meerprijs van € 150,-.
  • Verder zijn onze algemene voorwaarden van kracht. Je vindt deze via deze link.
  • We inspecteren daken en kruipruimte volgens de voorwaarden die worden gesteld in onze algemene voorwaarden (zie link hierboven). Uiteraard moet de inspecteur ter plaatste de situatie als veilig kunnen beoordelen.

Benieuwd naar wat je precies van ons krijgt opgeleverd nadat de bouwkundige keuring is uitgevoerd? Bekijk dan ons voorbeeldrapport. Via de verschillende tabbladen vind je informatie over onder meer de verwachte kosten, en per onderdeel een beschrijving.

Afsluitend

We hebben je op deze pagina informatie gegeven over onze prijs (€ 369,- inclusief BTW) en de waarde van een bouwkundige keuring. Mocht je nog vragen hebben? Aarzel dan niet om ons te contacten en je vraag te stellen.