Kosten asbest dakbeschot verwijderen 2018-06-14T19:20:27+01:00

De kosten voor het verwijderen van dakbeschot kunnen aardig oplopen. Laat eerst onderzoeken of er echt asbest aanwezig is

Een asbestinventarisatie type a zal al snel uitwijzen of u kosten moet maken om eventueel asbest dakbeschot te verwijderen. Het is een onderzoek naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen die ‘direct’ waarneembaar zijn. Hierbij wordt gebruikgemaakt van handgereedschap en wordt slechts licht destructief onderzoek uitgevoerd. Ook worden, waar nodig, materiaalmonsters genomen. Hoeveel zo’n onderzoek kost? De prijs inclusief het nemen van enkele monsters vindt u verder op onze site.

Kosten asbest dakbeschot verwijderen

Een onderzoek naar asbest in uw dakbeschot, schoorsteen of schoorsteenpijp. Wij dragen -indien monster genomen moeten worden- hierbij speciale beschermende kleding. Na het onderzoek ontvangt u van ons een rapport waar u op inzichtelijke wijze kunt lezen of en waar er asbesthoudende materialen zijn aangetroffen. In dit rapport wordt duidelijk en overzichtelijk aan de hand van schetsen en foto’s aangegeven waar zich asbest bevindt. Een asbestinventarisatie kunt u op bepaalde momenten laten uitvoeren. Heeft u een woning die voor 1993 is gebouwd? Dan is de kans aanwezig dat er asbesthoudende materialen aanwezig zijn in bijvoorbeeld het dakbeschot of in de schoorsteenpijp. Asbest uitsluiten voor bijvoorbeeld de keuring ten gunste van de verkoop van uw woning is uiteraard een belangrijk pluspunt.

Asbestinventarisatie type a

Een ander belangrijk moment om een asbestinventarisatie te laten doen is als u wilt gaan verbouwen of slopen. Is er sprake van asbest in uw woning en wilt u deze laten verwijderen? In dat geval zult u ook een asbestinventarisatierapport nodig hebben. Of het nu gaat om een asbestdak met eternietplaten of asbestplaten in of op uw garage; asbestsanering of het geheel verwijderen van asbest zal dan noodzakelijk zijn.
 
Inmiddels weten we dat asbest in veel verschillende gebouwen kunnen zitten, ook in oude schuren. Deze schuren hebben vaak daken die van golfplaten of eternietplaten zijn gemaakt zijn, waar vroeger dikwijls asbest in werd verwerkt. Als dit inderdaad zo is, dient u het hele dak te laten verwijderen. Saneren is vaak niet meer mogelijk. De kosten voor het slopen van een schuur met een asbestdak kunnen behoorlijk hoog oplopen. Ga vooral niet zelf aan de slag, maar laat het weghalen van asbest over aan een specialist.
 
Asbest kunnen we onderscheiden in niet-hechtgebonden (los) en hechtgebonden asbest. Losse asbest is het gevaarlijkst, want vezels kunnen makkelijk vrijkomen, zeker als u gaat slopen of verbouwen. Afhankelijk van het soort asbestmateriaal en de staat waarin dit zich bevindt, schakelt u het beste een erkende asbestverwijderaar in. Wij kunnen u doorverwijzen. Het hele traject om asbest op te sporen en eventueel te saneren begint bij een asbestinventarisatie. Plaats direct online een opdracht of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Open chat
Whatsapp contact
Powered by