Kopers zijn gelukkiger dan huurders

Bezitters van een koopwoning ervaren meer kwaliteit van leven dan huurders van een woning. Dat is wellicht ook de reden waarom er momenteel zoveel mensen op de woningmarkt op zoek zijn naar koopwoningen. Natuurlijk zijn er een aantal redenen te bedenken waarom een koopwoning de voorkeur krijgt.

Financiële voordelen

Het voordeel van een koopwoning in vergelijking met een huurwoning is altijd geweest dat een koper vermogen opbouwt in zijn eigen pand (ook in tijden met een hogere hypotheekrente). De huurder betaalt tenslotte slechts een vergoeding voor het recht ergens te mogen wonen en houdt er bij het beëindigen van het huurcontract helemaal aan niets over. Een koopwoning is dan ook een investering voor de toekomst. U belegt uw geld in onroerend goed en heeft tegelijkertijd een eigen plaats om te wonen. Vooral in tijden dat de spaarrentes laag zijn, is het een goed idee om uw geld te investeren in iets dat dezelfde waarde blijft houden of wellicht zelfs rendabel is. Een woning kan redelijk waardevast worden genoemd.

Een gezellige buurt

Er is echter niet alleen maar financieel voordeel. Het is namelijk ook een vaststaand feit dat in buurten met koopwoningen de eigenaren behalve voor hun pand ook meer aandacht hebben voor de woonomgeving. Door dit gezamenlijke belang woont het vaak prettiger in een buurt met koopwoningen, dan in een buurt met huurwoningen. Er wordt meer aandacht besteed aan de uitstraling van de buurt, maar er worden vaak ook meer dingen ondernomen. Dit komt ook doordat het vaak de bedoeling is om een koopwoning voor een veel langere termijn te bewonen, terwijl een huurwoning ook als onderdak voor een aantal maanden zou kunnen dienen.

Kies voor zekerheid

Bent u van plan een woning te kopen? Denk dan van te voren goed na over het bod dat u zou willen doen. Het is bovendien altijd verstandig om een expert in te huren voor een bouwtechnische keuring. Hiermee voorkomt u dat u voor onverwachte onaangename verrassingen komt te staan na de koop van een woning. Vraag nu een inspectie aan om met zekerheid een koopwoning aan te schaffen. Zo weet u namelijk precies wat de staat van de woning is en op welke plaatsen er nog onderhoud gedaan moet worden.
2020-01-24T17:58:55+01:00