Klussen die u beter door een loodgieter kunt laten doen

Tijdens een bouwkundige keuring geven wij tips en adviezen over de staat van het huis. Steeds meer mensen vragen zich af waarom ze een loodgieter op zouden bellen voor klussen die relatief eenvoudig lijken. Er circuleren dan ook allerlei doe-het-zelf filmpjes op internet waarin instructies worden gegeven om zelf loodgieterswerkzaamheden op te lossen.

Denkt u bijvoorbeeld aan het plaatsen van sanitair, wasmachinekraan of een extra leiding trekken? Helaas is dat niet zonder risico, en het is vaak minder simpel dan het lijkt. De ervaring van een loodgieter is daarom aan te raden.

Mislukte loodgietersklussen

Misschien kunt u in een aantal opzichten inderdaad een loodgietersklus zelf oplossen. Toch gaat dit in de praktijk vaak niet zoals verwacht. Zo beschikt u waarschijnlijk niet over optimaal gereedschap, of over de kennis om het juiste gereedschap goed te gebruiken. Daarbij lezen veel mensen de gebruikershandleiding om een product te installeren niet, of er is geen degelijk product aangeschaft.

Een onjuiste installatie of reparatie kan lekkage, legionellabesmetting of een kapotte leiding tot gevolg hebben. Dit kost u uiteindelijk meer geld dan direct een correcte installatie of reparatie door een professional.

Loodgieter beschikt over kennis

Een professional beschikt over alle kennis om reparaties en installaties degelijk uit te voeren. Hij zal daarbij altijd onderzoeken wat de meest duurzame oplossing is. U kunt van een loodgieter verwachten dat hij alle kennis heeft van het leidingenwerk, de warmwatervoorziening, temperaturen, verschillende materialen en de ondergrond. Daarnaast zal hij ook rekening houden met de stroomvoorzieningen, zoals bijvoorbeeld stopcontacten.

Schakel een professional in

Er zijn een paar klussen die veel voorkomen en vaak zelf gedaan worden. Dit gaat met name over het verwijderen van oud sanitair, het plaatsen van nieuw sanitair en het oplossen van de waterdruk. Een erkende loodgieter herkent gevaar voor lekkages, heeft kennis van het leidingwerk én heeft de juiste gereedschappen. Hij kan deze klussen daardoor makkelijk en veilig uitvoeren.

En misschien het belangrijkste: hij werkt duurzaam, zodat u lang plezier heeft van uw sanitair of cv ketel.

Wat is de staat van uw watersystemen?

Als u een huis wilt kopen of net gekocht heeft, is het van belang kennis te hebben van de watersystemen in het huis. U weet dan tijdig waar er problemen liggen en wat er gerepareerd of vervangen moet worden.

Een bouwkundige keuring biedt duidelijkheid op dat gebied. In het rapport kunt u precies zien wat de staat is van het sanitair en de andere watersystemen. Homekeur kan u hierbij helpen, eventueel ook met spoed. Neemt u gerust contact op over de mogelijkheden.

2020-12-21T17:30:52+01:00