Keuken bij aankoop woning vraagt om extra aandacht

U heeft een prachtige woning op het oog en alles ziet er uitstekend uit. Zelfs de keuken lijkt er als nieuw uit te zien en vertoont geen gebreken. Weet u dit wel zeker? Er kan veel mis zijn in de keuken, ook wanneer er op het oog niets mis lijkt te zijn. Laat de keuken daarom altijd door een professional controleren. Homekeur voert een bouwtechnische keuring voor u uit, waarbij wij extra aandacht besteden aan de staat van de keuken.

Wat moet er allemaal gecheckt worden in de keuken?

Er zijn erg veel zaken die gecheckt moeten worden in de keuken. Vaak zijn dit zaken die u zelf gemakkelijk vergeet of over het hoofd ziet bij het bezichtigen van een woning. Denk bijvoorbeeld aan het testen van de afvoer door de kraan goed door te laten lopen, aan het testen van de nodige apparatuur in de keuken en aan het controleren van de afzuiging en de ventilatie. Daarnaast kan ook worden gedacht aan het controleren van het kitwerk, van tegelwerk op wanden en vloeren, van houtwerk van de kastjes en van bijvoorbeeld het hang- en sluitwerk.

De meest uiteenlopende vragen worden beantwoord

Een bouwtechnische keuring is bedoeld om vast te stellen in welke staat de woning verkeert. De keuken wordt hierbij uiteraard niet overgeslagen. Juist hier moeten belangrijke vragen worden beantwoord, zoals:

  • Is de kraan goed gemonteerd en onderhouden?
  • Loopt het water in de spoelbak snel genoeg weg?
  • Is de rookgasafvoer aangesloten op ‘buiten’?
  • Komt er een juiste hoeveelheid water uit de kraan?
  • Zijn er gebreken te vinden aan de wasbak, de aansluitingen of de sifon?
  • Functioneren kasten, deuren en laden zoals het hoort?
  • Laat de folie van deurtjes en kastjes ergens los?
  • Wat is de kwaliteit van het werkblad van de keuken?

Tijdens een bouwtechnische keuring worden de meest uiteenlopende zaken in de keuken onder de loep genomen. Bovenstaande en nog tal van andere vragen worden beantwoord, zodat u een duidelijk overzicht heeft van de staat van de keuken.

Met welke kosten moet u rekening houden?

Wanneer er een bouwtechnische keuring is uitgevoerd, dan weet u precies met welke kosten u rekening moet houden. Heeft een houten werkblad bijvoorbeeld veel waterbelasting te verduren gekregen? Dan kan deze aan de binnenzijde zijn gaan rotten. De kraan kan hierdoor niet meer stevig worden gemonteerd en het werkblad is in totaliteit sterk verzwakt. Vervanging zal het advies zijn en dit brengt de nodige kosten met zich mee. Het rapport van de bouwtechnische keuring, inclusief advisering, brengt u hiervan op de hoogte. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld. Het rapport geeft u duidelijkheid over welke kosten u dient te maken om de keuken weer in uitstekende staat te doen verkeren.

Maak een afspraak voor een bouwtechnische keuring

Wanneer u een mooie woning op het oog heeft is het altijd verstandig om eerst een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Er kan veel mis zijn met de woning, ook wanneer hier niets van te zien is. Homekeur voert de bouwtechnische keuring graag voor u uit. Voor het maken van een afspraak, voor meer informatie of een gedegen advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

2020-12-30T15:32:05+01:00