Hoe kies je de juiste vakman?

Als u gaat verhuizen, kunnen er (renovatie) klussen op u afkomen die u liever uitbesteedt. Tijdens een bouwkundige keuring geeft de inspecteur bij zijn bevindingen ook een globaal kostenplaatje wat de mogelijkheid geeft om iets te herstellen aan de woning. Er zijn genoeg vakmannen, maar hoe vindt u de juiste? Zo moet iemand bij uw klus passen, betrouwbaar zijn en goede kwaliteit leveren. De volgende tips helpen u zoeken naar een vakman die uw project kan realiseren.

KvK inschrijving, keurmerk en diploma’s

Vaak is het zo dat een vakman die is aangesloten bij een brancheorganisatie, u meer zekerheid op kwaliteit geeft. Voorbeelden daarvan zijn UNETO-VNI, De Vakman en Bouwgarant. Check dus altijd of de vakman die u hebt gevonden, ingeschreven staat bij de KvK en/of in het bezit is van de juiste keurmerken en diploma’s.

Referenties checken

Het is altijd goed om de referenties van een vakman te bekijken. Naast dat u te weten komt of anderen tevreden zijn, kunt u ook nagaan wat voor klussen hij doet. In tijden van drukte pakken veel professionals namelijk de klussen aan die het beste bij hen passen. Meestal zijn dit de klussen waar ze ervaring mee hebben, of waar ze het meeste plezier uithalen. Sluit dit aan bij uw klus of is er een andere vakman die daar meer ervaring mee heeft?

Vergelijken

Op websites zoals Kluswebsite.nl en Werkspot.nl kunt u zien wat andere klanten vonden van het werk van een vakman. Een vakman inhuren waar al veel andere mensen tevreden over zijn, geeft toch een stukje rust.

Kijk verder dan de prijs

Sommige vakmannen vragen een opvallend laag tarief. Dat lijkt op het eerste gezicht mooi, maar is vaak niet de beste keuze. In veel gevallen valt het kwaliteitsniveau tegen. Zonde, want u heeft toch betaald. Meer betalen voor een hogere kwaliteit levert u uiteindelijk meer op! Kijk daarom altijd verder dan alleen de prijs.

Vraag of de vakman verzekerd is

Een goede vakman is eigenlijk altijd verzekerd. Dit is niet verplicht, maar is wel een indicatie dat uw vakman professioneel en verantwoordelijk is. De verzekeringen die we hier bedoelen zijn een aansprakelijkheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bereidt u goed voor

Tot slot is belangrijk dat u zelf precies weet wat er in uw (nieuwe) huis opgeknapt moet worden, en wat uw wensen zijn op dat gebied. Een bouwkundige keuring kan daarbij helpen. Er wordt in kaart gebracht wat er opgeknapt moet worden en ook wat de kosten daarvan zijn. Zo heeft u al een beeld bij het kostenplaatje. Neem contact op met Homekeur voor een bouwtechnische keuring of vragen daarover.

2020-01-24T15:47:01+01:00