Investeren in vastgoed? 7 tips

  • Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is voor veel mensen een aantrekkelijke optie. Uiteraard draait het allemaal om het behalen van een zo hoog mogelijk rendement. Dit gaat echter niet vanzelf. Het is belangrijk om van begin af aan voldoende aandacht te besteden aan diverse factoren, zodat u voorkomt dat u vooral met verliezen te maken krijgt. Homekeur geeft u 7 tips voor wanneer u ook wilt gaan investeren in vastgoed.

1. Laat altijd een bouwtechnische keuring uitvoeren

Een bouwtechnische keuring geeft u optimaal duidelijkheid over de staat van vastgoed. Bepaalde gebreken zijn direct zichtbaar, maar er zijn zeker ook verborgen gebreken die niet vanzelf worden opgemerkt. Een bouwtechnische keuring brengt alle gebreken aan het licht.

2. Bezoek de buurt zelf

Het is natuurlijk goed mogelijk om te kopen in uw eigen omgeving, maar dit hoeft zeker niet. Wilt u kopen in een andere buurt? Bezoek de buurt dan altijd eerst zelf, overdag en in de avond. Dit geeft u een goed beeld van de sfeer en de veiligheid in de buurt. Voelt u zich er niet prettig? Dan is dit een teken dat u beter niet in deze buurt kunt kopen.

3. Kies voor een vaste omgeving

Wanneer u in meerdere vastgoedobjecten wilt investeren, dan is het in de meeste gevallen de bedoeling om deze objecten te verhuren. Voor u is het dan praktisch wanneer de objecten vlakbij elkaar liggen, zodat u niet lang tussen de verschillende objecten hoeft te reizen.

4. Zorg voor een goed huurcontract

Dit klinkt heel logisch, maar in de praktijk gaat het toch vaak mis. Vastgoedinvesteerders willen alles voor de verhuur van vastgoedobjecten zo voordelig mogelijk houden. Zij stellen dan ook vaker zelf een huurovereenkomst op, zodat de kosten van een jurist bespaard kunnen worden. Hierin schuilt een groot risico, vooral omdat u niet zeker bent in hoeverre het contract daadwerkelijk goed onderbouwd is op het juridische vlak. Kies voor een waterdicht huurcontract dat u door een jurist op laat stellen.

5. Investeer niet uw hele vermogen

Begint u met investeren in vastgoed? Dan start u vaak enthousiast. Voorkom dat u té enthousiast wordt en al uw spaargeld investeert. Als investeerder bent u de vastgoedeigenaar die verantwoordelijk is voor het oplossen van schades, bijvoorbeeld. Het is aan u om een pand goed te onderhouden. Hier komen aardig wat kosten bij kijken waarvoor u uw eigen spaargeld aan moet spreken.

6. Start op kleine schaal

Het kan voor een beginnend investeerder heel verleidelijk zijn om het direct groots aan te pakken. Zo zijn er investeerders die direct een compleet appartementencomplex kopen. Dit is niet aan te raden, vooral omdat u in het begin nog voor heel wat raadsels komt te staan. Investeren in vastgoed moet groeien. U moet leren voordat u echt alle kneepjes van het vak kent en effectief naar een goed rendement toe kunt werken. Begin dus altijd klein.

7. Stel duidelijke doelen

Voor alles geldt dat het goed is om doelen te stellen. Wat wilt u bereiken met wat u gaat doen? Alleen wanneer u weet op welk punt u wilt eindigen is het mogelijk om een goede route naar dat punt toe uit te stippelen. Ga daarom nooit investeren in vastgoed wanneer u geen plan voor de lange termijn heeft en geen doel helder heeft om naartoe te werken.

Bespaar nooit op de bouwtechnische keuring

We noemden het eerder al even. Veel investeerders in vastgoed willen zo veel mogelijk besparen. Zo stellen zij niet alleen zelf een huurcontract op om kosten van een jurist te voorkomen, maar zij laten de bouwtechnische keuring ook achterwege. Dit kan leiden tot grote, onverwachte kosten in de (nabije) toekomst. Voorkom dit door altijd een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Hiervoor kunt u altijd terecht bij Homekeur. Maak direct online een afspraak.

2020-04-17T08:17:47+01:00