Huizen binnen 6 weken verkocht: handel snel!

De koorts op de huizenmarkt blijft maar aanhouden in sommige delen van Nederland. Het is niet ongebruikelijk dat een huis al binnen 6 weken nadat het te koop werd aangeboden al van eigenaar wisselt. Als huizenkoper moet u dus soms snel de knoop doorhakken. Doe dat wel altijd na goede overweging. Sla de bouwtechnische keuring niet over als u zeker wilt weten dat u een huis koopt zonder verborgen gebreken.

Haast op de huizenmarkt vooral in grotere steden

Vooral als u opzoek bent naar een woning in een grotere stad is de kans groot dat u achter het net vist. Maar omdat het in grote steden zeer lastig is een woning te vinden wijken ook steeds meer huizenzoekers uit naar de omliggende dorpen en steden, zodat ook daar de prijzen omhoog gaan en de tijd dat een huis in de verkoop staat afneemt. In de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht daalt de verkoop van woningen licht, maar dit wordt vooral veroorzaakt door de stijgende prijzen.

Hoe voorkom ik dat ik te laat ben voor mijn droomhuis?

Als u een huis ziet dat u aanspreekt zijn er een paar dingen die u kunt doen.

  • Regel zo snel mogelijk een bezichtiging
  • Laat indien u dit wenst zo snel mogelijk een bouwkundige keuring uitvoeren
  • Zorg dat u vooraf al een globale indicatie heeft van uw hypotheekmogelijkheden
  • Doe zo snel mogelijk een serieus bod als u serieus overweegt het huis te kopen

Particulieren leggen het vaak af tegen investeerders

Een probleem is dat een particuliere huizenkoper het vaak aflegt tegen een investeerder. Investeerders hebben vaak meer financiële middelen en kunnen daardoor boven de vraagprijs bieden. Daarnaast kan de verkoop snel worden geregeld omdat een investeerder doorgaans geen hypotheek nodig heeft of deze snel kan regelen.

Neem een weloverwogen beslissing

Als u een huis gaat kopen, neem dan een weloverwogen beslissing. Hoe groot de druk ook is bij een verhitte huizenmarkt, een huis koopt u niet voor drie maanden maar doorgaans om er langer in te wonen. Homekeur kan een bouwtechnisch onderzoek op korte termijn uitvoeren dankzij een breed netwerk van bouwtechnisch deskundigen in geheel Nederland. Laat zo’n keuring uitvoeren als u een oudere woning koopt en u zeker wilt weten dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan als het koopcontract eenmaal is ondertekend.

2020-01-24T14:38:30+01:00