Huis kopen wat komt er allemaal bij kijken 2021-01-30T13:04:12+01:00

Bouwtechnische keuring

Wat komt er allemaal bij kijken als u een huis gaat kopen? Succesvol een huis kopen begint met een bouwtechnische keuring

Bij het kopen van een huis komt er veel op u af. Of het nu een oud, bestaand of nieuwbouwhuis is. U moet een taxatie aanvragen, de financiering regelen en niet te vergeten een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Een bouwtechnische keuring kunt u het beste regelen voor de aankoop, zodat u zeker weet dat u een huis koopt dat in goede staat is. Dat kunt u doen bij ons. Na de keuring ontvangt u van ons een uitgebreid rapport van gevonden gebreken en herstelkosten. Spoedkeuring nodig? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij hebben inspecteurs door het hele land, van Flevoland tot Drenthe en van Gelderland tot Friesland.

Wat komt er allemaal bij kijken als u een huis gaat kopen?

Er komt een heleboel bij kijken, maar een huis kopen doet u met een reden. Een andere baan, relatie of eindelijk uw droomhuis gevonden? Hoe dan ook; het gaat niet zomaar om een huis, het gaat om uw ‘thuis’. Wij begrijpen dat. U wilt zekerheid dat u geen ‘bouwval’ koopt, maar een huis zonder al te grote gebreken. Een bouwtechnische keuring zal duidelijkheid verschaffen over de staat waarin het huis verkeert. Daarnaast kunt u de resultaten uit ons onderzoek gebruiken bij prijsonderhandelingen en opnemen als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract. Mocht het huis ernstige gebreken hebben, dan kunt u van de koop afzien.

Als u van plan bent om een oud huis te gaan kopen, kan er behalve gebreken ook asbesthoudende materialen in het huis aanwezig zijn. Bij huizen die gebouwd zijn voor 1994 is deze kans zeker aanwezig.

Bouwtechnische keuring en asbestinventarisatie

Bij het kopen van een oud huis is behalve een bouwtechnische keuring een asbestinventarisatie zeker aan te raden. Of asbest verwijderd moet worden, is afhankelijk van de wijze waarop het gebonden is in het materiaal. Hechtgebonden materiaal hiervan kan soms beter blijven zitten. Wilt u het toch laten verwijderen, dan kunt u dit het beste laten doen door een gecertificeerd bedrijf. Het niet volgens de voorschriften verwijderen van asbest is gevaarlijk en u loopt het risico om een fikse boete te krijgen.

Wij hopen u met bovenstaande informatie een aantal antwoorden te hebben gegeven op de vraag: een huis kopen en wat komt er allemaal bij kijken? Het is een feit dat u met een bouwtechnische keuring een objectief beeld krijgt van de bouwkundige staat waarin het huis verkeert.

Bouwkundige specialist

Homekeur biedt door geheel Nederland, van Limburg tot Zuid-Holland en van Zeeland tot Utrecht bouwkundige en asbestspecialisten die vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de laatste regelgeving op bouw- en asbestgebied. Zij verzorgen op kundige en onafhankelijke wijze aankoop, bouwkundige, bouwtechnische keuringen en asbestinventarisatie en in het verlengde daarvan een duidelijke rapportage.